«Με πρωτοβουλία Βενιζέλου το σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ»

CBADB8F0A6849B6D8E22397AE9EC9CB6.jpg

  Μετά από παρέμβαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος, συμφωνήθηκε και θα παρουσιαστεί το ολοκληρωμένο σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ και τη δημιουργία του εθνικού δικτύου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η ΠΦΥ θα έχει πλήρες οργανόγραμμα ως κλάδος του ΕΣΥ, με πρόβλεψη για οργανικές θέσεις συγκεκριμένων ειδικοτήτων των ιατρών, τις οποίες θα μπορούν να καλύψουν με σχετική δήλωσή τους και ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης οι νυν υπηρετούντες ιατροί των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ. Επιπλέον, οι υπόλοιποι ιατροί των άλλων ειδικοτήτων, θα μπορούν να ενταχθούν σε προσωποπαγείς θέσεις στις μονάδες ΠΦΥ και στα ΚΕΠΑ για να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες.

Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και καλεί όλους τους φορείς της υγείας να προσέλθουν στο διάλογο που θα επακολουθήσει, με ανοιχτές φυσικά τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *