Μαζική δηλητηρίαση από νοθευμένα ποτά στην Ονδούρα

 
Οι αρχές της Ονδούρας διεξάγουν έρευνες μετά τους θανάτους 17 ανθρώπων αυτή την εβδομάδα λόγω μαζικής δηλητηρίασης εξαιτίας της κατανάλωσης ενός αλκοολούχου ποτού που είχε νοθευτεί με ξυλόπνευμα, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία στην πόλη Σιγουατεπέκε, στο βόρειο τμήμα της χώρας.


«Διεξάγουμε τοξικολογικές εξετάσεις και νεκροψίες στις σορούς για να εξακριβώσουμε εάν οι θάνατοι οφείλονται (στην κατανάλωση) του αλκοολούχου ποτού», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ισραέλ Εουσέδα, εισαγγελέας στη Σιγουατεπέκε, 120 χλμ.από την Τεγκουσιγκάλπα, όπου κατοικούν περίπου 100.000 άνθρωποι.

Τα θύματα είχαν καταναλώσει το ποτό την περασμένη Παρασκευή και τα συμπτώματα, πόνοι στο στομάχι, εμετοίεμφανίστηκαν την Κυριακή, σύμφωνα με τις αρχές.

Την Τετάρτη ένας προκαταρκτικός απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για δέκα νεκρούς, αλλά ο Εουσέδα εξήγησε ότι «κι άλλα κρούσματα αναφέρθηκαν σε άλλες συνοικίες της Σιγουατεπέκε και χωριά γύρω από την πόλη».

Ο υπουργός Υγείας της Ονδούρας Αρτούρο Μπενδάνια δήλωσε ότι οι αρχές «ερευνούν την πιθανότητα οι θάνατοι να οφείλονται στη νόθευση με μεθανόλη» του ποτού που κατανάλωσαν τα θύματα.

Δεκάδες άλλοι άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία με τα ίδια συμπτώματα με εκείνους που υπέκυψαν.
Οι περισσότεροι πέθαναν την Δευτέρα, εξήγησε ο Τομάς Γκεβάρα, επικεφαλής της επιδημιολογικής υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας.

Η μεθανόλη μπορεί να προκαλέσει ζημιές στα νεφρά και στο ήπαρ, τύφλωση, και σε υπερβολικές δόσεις θάνατο.
Ο Γκεβάρα είπε ότι οι αρχές απαγόρευσαν προσωρινά την πώληση αλκοόλ στην περιοχή, ενώ ο Εουσέδα τόνισε ότι κατασχέθηκαν τουλάχιστον 700 κιβώτια του ποτού που πιστεύεται ότι προκάλεσε την τραγωδία.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *