Μαύρη σοκολάτα κατά του εμφράγματος

 
Σημαντικά είναι τα οφέλη από την κατανάλωση μαύρης σοκολάτας που έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο, αφού σύμφωνα με μελέτη του. Πανεπιστημίου Μόνας στη Μελβούρνη, μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος.


Η σοκολάτα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, ισχυρά, φυσικά αντιοξειδωτικά που μειώνουν το στρες και περιορίζουν τους κινδύνους για καρδιαγγειακές νόσους, καρκίνο και άλλες χρόνιες ασθένειες.

Η καθημερινή κατανάλωση, για μια περίοδο δέκα ετών, 100 γραμμαρίων σοκολάτας περιεκτικότητας τουλάχιστον 70% σε κακάο, επέτρεψε την αποτροπή 70 θανατηφόρων καρδιακών επεισοδίων και 15 μη θανατηφόρων σε 10.000 ανθρώπους.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης Ελα Ζόμερ η μαύρη σοκολάτα μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική ή ένα συμπλήρωμα στη φαρμακευτική αγωγή σε ανθρώπους με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *