Μας ελκύει η «οσμή» των ίδιων πολιτικών ιδεών

1205C8305FAB606C458ECF0FFA4C2FD3.jpg

  Είναι γνωστό ότι οι μυρωδιές επαναφέρουν στη μνήμη μας έντονα συναισθήματα και αναμνήσεις. Έρευνα αναφέρει, ωστόσο, ότι οι οσμές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθορισμό των… πολιτικών πεποιθήσεων ενός ατόμου!

Ερευνητές ζήτησαν από εθελοντές να αξιολογήσουν μερικά δείγματα ιδρώτα ως προς την ελκυστικότητά τους και ανακάλυψαν, ότι οι συμμετέχοντες έτειναν να επιλέγουν την οσμή εκείνων που ήταν πιο κοντά τους ιδεολογικά, συγκριτικά με τα δείγματα ιδρώτα από ανθρώπους με αντίθετες πολιτικές απόψεις.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν πως η σχέση μεταξύ της μυρωδιάς του σώματος και των πολιτικών πεποιθήσεων παρέχει ένα σύγχρονο τρόπο συμβατότητας πιθανών συντρόφων.

«Οι άνθρωποι δε μπορούσαν να προβλέψουν την πολιτική ιδεολογία άλλων από τη μυρωδιά, όμως χαρακτήριζαν ως πιο ελκυστική αυτή που ταίριαζε με τις δικές τους απόψεις» είπε η Dr. Rose McDermott επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης American Journal of Political Science.

«Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι η μυρωδιά αποκαλύπτει σημαντικές πληροφορίες για τη μακροχρόνια συγγένεια στην πολιτική ιδεολογία, που ενσωματώνεται σε ένα βασικό συστατικό της υποσυνείδητης έλξης» πρόσθεσε η ίδια, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail και συνέχισε: «Με απλά λόγια, τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η μυρωδιά του σώματος παρέχει ένα “σήμα συμβατότητας” με πιθανούς ερωτικούς συντρόφους».

Στην έρευνα συμμετείχαν 146 άνθρωποι ηλικίας 18-40 ετών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *