Λίφτινγκ με νήματα PDO

wom.jpg

Λεπτά νήματα στο πάχος μιας κλωστής αλλά από πολύ ανθεκτικό υλικό-την πολυδιοξανόνη που εφαρμόζεται χρόνια στην ιατρική-διορθώνουν τη χαλάρωση χωρίς χειρουργείο. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για τα νήματα PDO κυρίως στην χρήση τους στο πρόσωπο. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική έκδοση Dermatologic Surgery, το αναίμακτο λίφτινγκ με τα νήματα PDO αφήνει ικανοποιημένο το 87% των ασθενών. Όμως, το τελευταίο διάστημα τα νήματα χρησιμοποιούνται και στο σώμα για ανόρθωση του πεσμένου στήθους, σύσφιγξη της πλαδαρής κοιλιάς, για τα μπράτσα που κρεμάνε κ.ά.

Η Δρ Κωνσταντίνα Μάμαλη, δερματολόγος, αναπληρώτρια επιστημονική διευθύντρια στην κλινική Cosmetic Derma Medicine περιγράφει τη διαδικασία: «Τα νήματα PDO χρησιμοποιούνται σε πρόσωπο και σώμα για να διορθώσουν τη χαλάρωση χωρίς νυστέρι, τομές και ράμματα. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Μέσα στο διάστημα που ακολουθεί μετά την εφαρμογή τους ο οργανισμός παράγει κολλαγόνο τοπικά και αυτή η διαδικασία της νεοκολλαγονογένεσης αυξάνει τη σφριγηλότητα του δέρματος που πλέον φαίνεται πιο νεανικό».

Τα νήματα έχουν μεγάλη ζήτηση και για έναν ακόμα λόγο: πρόκειται για μια διαδικασία ρουτίνας. Ο ενδιαφερόμενος έρχεται στο ιατρείο και αμέσως μετά την θεραπεία επιστρέφει στις υποχρεώσεις του. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι μηδενικός. Επιπλέον τα νήματα PDO είναι ασφαλή και δεν προκαλούν επιπλοκές, καθώς είναι βιοαπορροφήσιμα και συμβατά με τον οργανισμό.

Πώς γίνεται το λίφτινγκ

askfjaa2.jpg

Ο γιατρός εισάγει υπό τοπική αναισθησία (χρήση αναισθητικής κρέμας) μια μικρή ατραυματική βελόνα στην προβληματική περιοχή, η οποία έχει ένα νήμα. Το νήμα παραμένει στο δέρμα, αλλά η βελόνα αφαιρείται αμέσως. Όλα τα νήματα τοποθετούνται σε μορφή πλέγματος κάτω από το δέρμα. Μέσα σε λίγη ώρα η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.

Τα νήματα δεν φέρουν άγκιστρα, είναι πιστοποιημένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η δράση τους διαρκεί περίπου 1,5 χρόνο, καθώς η διάσπασή τους λαμβάνει χώρα αργά και σταδιακά.

askfjaa1.jpgΔρ Κωνσταντίνα Μάμαλη, δερματολόγος

Info: Cosmetic Derma Medicine, τηλ.: 210 6980451, www.cosmeticdermamedicine.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *