Κρουστικά κύματα κατά της στυτικής δυσλειτουργίας

 
Στο πλαίσιο του 1ου Μεσογειακού Συνεδρίου για την Σεξουαλικότητα και την Αναπαραγωγή που διεξήχθη στην Κύπρο παρουσιάστηκε η πρωτοποριακή μέθοδος αντιμετώπισης της σεξουαλικής δυσλειτουργίας με κρουστικά κύματα από τον εφευρέτη της μεθόδου, καθηγητή Yor. Vardi από το Ισραήλ.


Η τεχνική εφαρμόζεται τα τελευταία δύο χρόνια στον κόσμο και στην Ελλάδα με θετικά αποτελέσματα όσον αφορά την ανανέωση των πεϊκών αγγείων – ένα είδος μηχανικού bypass.

Η τεχνολογία της νέας συσκευής στηρίζεται στα κρουστικά κύματα παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται στην λιθοτριψία. Προηγήθηκε η εμπειρία στη χρήση της τεχνολογίας για τη πρόκληση νεοαγγείωσης στην καρδιά (δηλαδή τη δημιουργία νέων αγγείων και την συνεπακόλουθη αύξηση της ροής του αίματος) που έδωσε την ευκαιρία στους επιστήμονες να αναπτύξουν τη χρήση της και για πεϊκά αγγεία, πετυχαίνοντας αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα.

Πρόκειται για μια αναίμακτη και ανώδυνη θεραπεία στους άνδρες με στυτικά προβλήματα, εφόσον διενεργηθεί από έναν ειδικό γιατρό. Για την εφαρμογή της απαιτείται η σωστή διάγνωση και η εξατομικευμένη ανάλυση του περιστατικού με βάση την εμπειρία του γιατρού.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (Ε.Μ.Α.Σ.), σε συνεργασία με την Κυπριακή Ουρολογική Εταιρεία (ΚΟΕ) και το Μεσογειακό Ανδρολογικό Συμβούλιο (MAB).

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *