Κρούσματα της γρίπης των πτηνών στη Ρωσία

 
Οι ρωσικές κτηνιατρικές υπηρεσίες διέγνωσαν κρούσματα της γρίπης των πτηνών στη νότια Ρωσία, όπου εντοπίστηκαν χιλιάδες νεκρές αγριόπαπιες, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας.


«Πραγματοποιήσαμε γενετικές αναλύσεις, οι οποίες έδειξαν την παρουσία του ιού της γρίπης των πτηνών Η5 και στείλαμε δείγματα στη Μόσχα για νέες αναλύσεις», διευκρίνισε εκπρόσωπος των υπηρεσιών.

Περίπου 4.000 νεκρές αγριόπαπιες βρέθηκαν σήμερα, σχολίασε παράλληλα το παράρτημα της ρωσικής κτηνιατρικής υπηρεσίας στην περιοχή του Κρασνοντάρ.

Αυτές βρέθηκαν στα χωριά Ανάπα και Τεμριούκ στις ζώνες που βρίσκονται στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με την εκπρόσωπο, οι αρχές έλαβαν προληπτικά μέτρα για να αποφευχθεί η διάδοση του ιού: απαγόρευσαν το κυνήγι και την αλιεία στην ζώνη, συνέστησαν απολυμάνσεις και τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Στην ζώνη αυτή δεν υπάρχει κάποια βιομηχανική μονάδα εκτροφής πουλερικών, κατέληξε η εκπρόσωπος. Το στέλεχος Η5Ν1 του ιού της γρίπης των πτηνών προκάλεσε το θάνατο 359 ανθρώπων από το 2003 ως τον Αύγουστο του 2012, κυρίως στην νοτιοανατολική Ασία.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *