Kρούσμα του MΕRS στην Ολλανδία

090D14330A96C85C2004D2F3FBE6ED42.jpg

  Άλλο ένα κρούσμα του αναπνευστικού συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS) εντοπίστηκε σήμερα στην Ολλανδία, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας.

Πρόκειται για μία γυναίκα η οποία είχε ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία και επέστρεψε στη χώρα μαζί με τον άνδρα που ασθένησε πρώτος, την Τετάρτη.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος (RIVM) σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι η γυναίκα αυτή είναι συγγενής του πρώτου ασθενή και στο 15μερο ταξίδι της στη Σαουδική Αραβία διέμενε στο ίδιο δωμάτιο ξενοδοχείου με αυτόν. Οι δυο τους επισκέφθηκαν μάλιστα ένα εκτροφείο καμηλών. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες ο θανατηφόρος ιός, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Σαουδική Αραβία το 2012, ενδέχεται να προέρχεται από τις καμήλες.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, σε καραντίνα, σε νοσοκομείο της πόλης Ζβέλε.

Ο κοροναϊός MERS προκαλεί πυρετό, βήχα και δυσκολία στην αναπνοή. Ιδιαίτερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν κάποιο προϋπάρχον πρόβλημα υγείας. Ο MERS θεωρείται συγγενικός με τον ιό SARS (Οξύ Σοβαρό Αναπνευστικό Σύνδρομο) που ευθύνεται για το θάνατο περίπου 800 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο από το 2003, είναι όμως περισσότερο θανατηφόρος και λιγότερο μεταδοτικός από αυτόν.

Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί κρούσματα του MERS σε 16 χώρες, ωστόσο οι περισσότεροι από τους ασθενείς είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στη Σαουδική Αραβία, όπου εξάλλου έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *