Κρούσμα γαστρεντερίτιδας στο πλοίο «Ελεύθερος Βενιζέλος»

759F6ED242BB29F8808E3C2E4FC6D2BF.jpg

  Στην Κεφαλονιά βρίσκεται κλιμάκιο του ΚΕΕΛΝΠΟ για ελέγχους καθώς αναφέρθηκαν κρούσματα γαστρεντερίτιδας μέσα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπως επισήμανε στην υπουργική σύσκεψη, που είναι σε εξέλιξη στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Από την πρώτη στιγμή, είπε ο κ. Γεωργιάδης, το υπουργείο κινήθηκε αστραπιαία για τους ελέγχους στα νοσοκομεία του νησιού, τονίζοντας ότι πρώτο μέλημα ήταν ν’ ανοίξει η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου του Αργοστολίου και να παραμείνει ανοιχτή η παλιά πτέρυγα του νοσοκομείου Ληξουρίου, κάτι που επιτεύχθηκε. Επίσης, έδωσε συγχαρητήρια σε όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες του νησιού που από την πρώτη στιγμή έδωσαν μεγάλο αγώνα.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν, εκτός από τον υπουργό Υγείας οι υπουργοί Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο γγ Δημοσίων Έργων Στρ. Σιμόπουλος, ο αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπ. Σπύρου, ο δήμαρχος Αλ. Παρίσης και οι σεισμολόγοι  Ευθ. Λέκκας και Γερ. Χουλιάρας.

Στη σύσκεψη αναμένεται να γίνει η ενημέρωση των υπουργών για τις μέχρι τώρα καταγραφές και ελέγχους των κτιρίων, αλλά και συντονισμός των αρμόδιων υπουργείων και τοπικών φορέων για την ανακούφιση των σεισμοπαθών.

«Δεν θα παίξουμε με τις ζωές των μαθητών. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για όσο διάστημα χρειαστεί», τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα φθάσουν στο νησί 45 αίθουσες προκατασκευασμένες, εκ των οποίων οι 10 αναμένονται σήμερα. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να αρχίσουν σύντομα τα μαθήματα, υπογράμμισε.

 Η υπουργός Τουρισμού ‘Ολγα Κεφαλογιάννη, σημείωσε ότι έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι στα τουριστικά καταλύματα και δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα. «Η Κεφαλονιά είναι ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός. Είναι υποχρέωσή μας να διαφυλάξουμε την τουριστική φήμη και την εικόνα του νησιού», υπογράμμισε η κ. Κεφαλογιάννη.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου, ευχαρίστησε του υπουργούς για την παρουσία τους στο νησί. Τόνισε ότι η Κεφαλονιά είναι ένα κομμάτι του Ελληνισμού, μια πολύ σημαντική νησιωτική περιφέρεια και όλοι πρέπει να συμβάλουν για να επανέλθουν οι φυσιολογικοί ρυθμοί ζωής στο νησί. «Ο λαός έδειξε ότι αντέχει, τα κτίρια αντέχουν, αλλά σε πρώτο πλάνο είναι οι βιοποριστικές ανάγκες των κατοίκων», σημείωσε ο κ. Σπύρου.

«Κάνουμε το καλύτερο για τον τόπο μας. Ελπίζουμε να βρούμε τους ρυθμούς μας», ευχήθηκε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αλ. Παρίσης.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για την Κεφαλονιά

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *