Κρασί όπως λέμε… βότκα

F649A36793A0E63BAD385219C9A93293.jpg

  Ένα ποτήρι κρασί κάνει το ίδιο κακό όσο τρία σφηνάκια βότκας, υποστηρίζει ο επικεφαλής Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, ο οποίος προειδοποιεί ότι η κατανάλωση αλκοόλ έχει αρχίσει να γίνεται «σιωπηλός δολοφόνος».

Σύμφωνα με τον Duncan Selbie οι θάνατοι από ηπατικές νόσους σε πολίτες που βρίσκονται σε ηλικίας εργασίας έχει αυξηθεί κατά 500% από τη δεκαετία του 1970, «καθώς πολλοί με το που επιστρέφουν στο σπίτι τους βάζουν ένα ή δυο ποτηράκια κρασί, χωρίς να συνειδητοποιούν πόσο πίνουν».

«Πρόκειται για ένα σιωπηλό δολοφόνο. Το 75% των ανθρώπων με κίρρωση του ήπατος διαγιγνώσκονται μόνο μετά την εισαγωγή τους σε νοσοκομείο» ανέφερε ο ίδιος σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph και συνέχισε λέγοντας ότι «η ασθένεια αυτή μπορεί να προληφθεί σε μεγάλο βαθμό, όμως ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου –το αλκοόλ- είναι δύσκολο να ελεγχθεί. Ένα μεγάλο ποτήρι κρασί ισοδυναμεί με τρία σφηνάκια βότκας. Είναι πολύ εύκολο κανείς να μη συνειδητοποιεί πόσο πολύ μπορεί να πίνει».

Έκθεση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο The Lancet αναφέρει, ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μετατρέπει τη Βρετανία στην «πρωτεύουσα» της Ευρώπης σε ό,τι έχει να κάνει με ασθένειες που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *