Κουρουμπλής: Γερασμένο σύστημα το ΕΣΥ

fyxn5dz4.medium.jpg

Την ανάγκη ανανέωσης του ΕΣΥ, ενός συστήματος «γερασμένου», όπως το χαρακτήρισε, εξέφρασε ο ο τέως υπουργός Υγείας και επανεκλεγείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του «Πρακτορείου 104,9 FM».

«Το ΕΣΥ έγινε ένα γερασμένο σύστημα διότι ο κόσμος που το υπηρετεί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν κουραστεί. Δεν είναι απλό πράγμα να δουλεύεις ως νοσηλευτής, ούτε να είσαι τραυματιοφορέας. Θέλει ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού» είπε.

«Αν θέλουμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει να το νοικοκυρέψουμε, να το οργανώσουμε, να μην έχει σπατάλες, να έχει διαφάνεια, να έχει αποτελεσματικότητα και να έχει και ποιότητα. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν. Το ερώτημα είναι αν μπορούν να γίνουν. Χωρίς να χρειάζονται πάρα πολλά λεφτά, μπορεί να στηθεί το σύστημα σε καλύτερη βάση. Το σύστημα έχει γεράσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.

«Εμείς ξεκινήσαμε με δύο πράγματα. Πρώτον, προσπαθήσαμε να αιμοδοτήσουμε το σύστημα με μόνιμο προσωπικό. Η πρώτη έγκριση για φέτος είναι 4.500 στελέχη, αλλά θέλει κάποιο χρόνο γιατί γίνονται όλα μέσω ΑΣΕΠ. Αν κάθε χρόνο προσλαμβάνουμε 4.500 στελέχη για τα επόμενα 3-4 χρόνια, τότε είναι βέβαιο ότι το σύστημα θα έχει αιμοδοτηθεί επαρκώς» σημείωσε και πρόσθεσε: «Από την άλλη, είναι η μηχανογράφηση του συστήματος. Το βρήκαμε σε τραγική κατάσταση. Δεν λειτουργεί ο χάρτης υγείας […] Δηλαδή πάνω από 15 – 20 συστήματα πληροφορικής δεν συνομιλούν μεταξύ τους» πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *