«Κουρεύτηκε» και ο ΕΟΦ

 
Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι δεκάδες εργαζόμενοι στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων μετά το αναγκαστικό «κούρεμα» του ταμειακού υπολοίπου του ΕΟΦ κατά 70.000.000 ευρώ.


Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για μείωση του προσωπικού κατά 40% και μείωση της μισθοδοσίας τους κατά 50%. Το παράδοξο είναι πως την ίδια στιγμή το υπουργείο Υγείας τους έχει επιφορτίσει με τον έλεγχο των γενόσημων φαρμάκων τα οποία κατακλύζουν την ελληνική αγορά.

«Αρχικά προηγήθηκαν οι πανηγυρικές δηλώσεις για την επιτυχή έκβαση του PSI» αναφέρουν οι υπάλληλοι στην ανακοίνωσή τους. «Στη συνέχεια ακολούθησε η ώρα της αλήθειας οπότε και διαπιστώθηκε ότι το «κούρεμα» αφορούσε θεμελιώδη αγαθά όπως είναι αυτό της δημόσιας υγείας. Το πρόσφατο «κούρεμα» του ταμειακού υπολοίπου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) κατά 70.000.000 ευρώ ερήμην του ήρθε να συμπληρώσει και να ενισχύσει τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ήδη δημιουργηθεί από:

•Τη μείωση του προσωπικού κατά 100 άτομα ήτοι σε ποσοστό 40%,

•Την επίσης μείωση της μισθοδοσίας του εναπομείναντος προσωπικού σε
ποσοστό πλέον του 50% συνδυαζόμενο με την ανυπαρξία οποιασδήποτε μορφής παροχής,

•Την ανάθεση νέων επιπλέον αρμοδιοτήτων πχ. τιμολόγηση φαρμάκων κτλ. με τον πρόσφατο εφαρμοστικό του Υπουργείου Υγείας Ν. 4052/1.3.2012.

Τα παραπάνω βρίσκονται σε αντίθεση με κάθε πρόσφατη δημόσια ανακοίνωση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την ενδυνάμωση του ρόλου του ΕΟΦ ως ενός Οργανισμού μοναδικού στα πλαίσια του Δημοσίου με δυνατότητες παρέμβασης τόσο στην προστασία της δημόσιας υγείας όσο και στην παρέμβαση για δραστική μείωση των φαρμακευτικών δαπανών αλλά και για αύξηση των εσόδων από το έργο του» καταλήγουν οι υπάλληλοι.

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *