Κουβέλης: Αναγκαίο το επίδομα σε όσους έχουν αναπηρία

E18567D6507CB9105381ACD53CEF0639.jpg

  Αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει επίδομα για όλους όσους έχουν αναπηρία και όχι μόνο σε ποσοστό άνω του 80%.

Οι εκπρόσωποι των παραπληγικών τόνισαν, μεταξύ άλλων, ότι βιώνουν έναν «σύγχρονο Καιάδα» και ζήτησαν τη συμπαράσταση της Δημοκρατικής Αριστεράς, προκειμένου να διεκδικήσουν μία αξιοπρεπή διαβίωση.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι η ισοτιμία, οι ίσες ευκαιρίες προς όλους τους πολίτες, η συμμετοχή όλων στην κοινωνική και οικονομική ζωή δεν είναι πολυτέλεια, αλλά δικαίωμα. «Για τη Δημοκρατική Αριστερά η εμπέδωση και στη χώρα μας, του ευρωπαϊκού κεκτημένου δεν είναι διαπραγματεύσιμη» ανέφερε. Πρόσθεσε ότι «είναι αναγκαίο να υπάρξει επίδομα αναπηρίας, το ύψος του οποίου θα καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε μορφής αναπηρίας, φορολογικές ελαφρύνσεις για απαιτούμενες δαπάνες και χορήγηση του ΕΚΑΣ σε όλα τα άτομα με αναπηρία και όχι μόνο σε αυτούς που έχουν αναπηρία άνω του 80%».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *