Κόλλησε η βελόνα… στο μυαλό της

 
Όλοι ξέρουμε πόσο ενοχλητικό μπορεί να καταλήξει να γίνει το αγαπημένο μας κομμάτι ή οποιοδήποτε άλλο που για κάποιο λόγο μας «κολλάει» στο μυαλό.


Φανταστείτε πώς μπορεί να νιώθει η 84χρονη Cath Gamester από το Λίβερπουλ η οποία πάσχει από τόσο έντονες ηχητικές «παραισθήσεις» που ο μόνος τρόπος για να απαλλαγεί από αυτές είναι να… βάλει ηλεκτρική σκούπα.

Η γλυκύτατη Cath έχει το «σύνδρομο του μουσικού αυτιού», που σημαίνει ότι ακούει μέσα στο κεφάλι της συνεχώς έξι κομμάτια, σαν να παίζουν κανονικά στο ηχοσύστημα μέσα στο δωμάτιό της.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1112.jpeg

Το «σύνδρομο» αυτό της εμφανίστηκε το 2010, εξαιτίας ενός «ενοχλητικού» -όπως τον χαρακτήρισε η ίδια- γείτονά της.

«Ξύπνησα το πρωί από τη μουσική. Έπαιζε το κομμάτι “God save the Queen”. Νόμιζα ότι προερχόταν από το διπλανό δωμάτιο και έπαιζε συνέχεια» είπε.

Και παρότι τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και άλλοι γνωστοί ήχοι και ρυθμοί της ακουγόντουσαν εντελώς «πραγματικοί», στην… πραγματικότητα «έπαιζαν» μέσα στο μυαλό της!

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1211.jpeg

Η λίστα που αναπαράγει μέσα της η 84χρονη περιλαμβάνει τα εξής τραγούδια: Silent Night, Abide with Me, You’ll Never Walk Alone, Land of Hope και Glory.

Ένα ακόμη, που το έχει σιχαθεί είναι το «Happy Birthday». «Κάθε φορά που εύχομαι σε κάποιον εμφανίζεται. Το σιχαίνομαι» είπε στο BBC.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_135.jpeg

Η ηλικιωμένη γυναίκα από το Λίβερπουλ δεν είναι η μοναδική πάσχουσα. Η «ασθένεια» είναι πολύ σπάνια και επηρεάζει έναν στις 10.000 ανθρώπους άνω των 65 ετών.

Η ίδια ισχυρίζεται ότι της εμφανίστηκε όταν άρχισε να παίρνει αντικαταθλιπτικά για να ξεπεράσει το χαμό της αδερφής της. Όταν σταμάτησε να παίρνει τα χάπια… δε συνέβη το ίδιο και με τα τραγούδια.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *