Κοινωνική Αλληλεγγύη για τους ανασφάλιστους καρκινοπαθείς

EDC57B65CB52B3E98CFDA4AD1D904A8E.jpg

  Η διοίκηση του Θεαγενείου τίθεται στο πλευρό των ανασφάλιστων καρκινοπαθών με τη δημιουργία του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Νοιάζομαι», που προσέρχονται για θεραπεία στο νοσοκομείο και των οποίων ο αριθμός έχει αυξηθεί κατά 500% την τελευταία τριετία.

Η εναρκτήρια εκδήλωση του Δικτύου θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο The Met στις 20.30 με δείπνο και ζωντανή μουσική από τη Χορωδία του Κολεγίου Ανατόλια και θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη της εκλιπούσης προέδρου του Συλλόγου Φίλων του Θεαγενείου, Δώρας Ευσταθίου.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τη θεραπεία ανασφάλιστων καρκινοπαθών στο Θεαγένειο.

«Κανείς ανασφάλιστος δεν έχει μείνει μέχρι τώρα χωρίς θεραπεία. Κανείς ανασφάλιστος δεν θέλουμε να μείνει χωρίς θεραπεία» τόνισε η διοικήτρια του Θεαγενείου Ευαγγελία Ξουρή – Κουρτέλη κατά τη διάρκεια παρουσίασης του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Νοιάζομαι».

Η δημιουργία του Δικτύου συμπίπτει με τα 270 χρόνια λειτουργίας του Θεαγενείου στο οποίο προσέρχονται 320.000 ασθενείς που εξυπηρετούνται από προσωπικό που αποτελείται από 764 εργαζόμενους (γιατρούς νοσηλευτές κλπ).

Να σημειωθεί ότι στο Θεαγένειο νοσηλεύονται σε ετήσια βάση 50.000 καρκινοπαθείς , γίνονται 1.500.000 εξετάσεις κάθε τύπου και πραγματοποιούνται 90.000 χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες.

Σύμφωνα με την κ. Ξουρή όλοι οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς κάνουν τις θεραπείες τους στο Θεαγένειο και το κόστος καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, το οποίο τον τελευταίο χρόνο δαπάνησε περίπου 170.000 ευρώ γι αυτό το σκοπό.

«Οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς έχουν πρόβλημα να προσεγγίσουν το σύστημα υγείας και αυτό επιβαρύνει την υγεία τους. Στόχος του Δικτύου είναι να αγκαλιάσουμε αυτούς τους ασθενείς, να μη μείνει κανείς καρκινοπαθής χωρίς θεραπεία και να μην περιοριστεί το Δίκτυο μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά να το επεκτείνουμε και σε άλλα μέρη της χώρας» πρόσθεσε η κ. Ξουρή.

Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Θρασύβουλος Βεντούρης επισήμανε ότι το Θεαγένειο έχει να δείξει δείγματα κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης και ότι κανείς ανασφάλιστος δεν στερήθηκε τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου παρότι λέγεται ότι το σύστημα υγείας διώχνει του ανασφάλιστους.

Ο κ Βεντούρης τόνισε ότι οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς αποτελούν το 5-7% των προσερχομένων στο Θεαγένειο, και πως ένα μέρος του κόστους της θεραπείας καλύπτεται από το voucher υγείας ενώ το υπόλοιπο βαρύνει τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *