Κινητοποιήσεις για το νοσοκομείο Ιεράπετρας

5AA783DA0EF1D73993E9D97BBCBEEFAE.jpg

  «Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο» είναι ο τίτλος ανακοίνωσης του Συλλόγου Εργαζομενων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, με την οποία, αφού καταθέτουν την διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας, καλούν σε κινητοποιήσεις, σύμφωνα με το flashnews.gr.

«Ο νέος υπουργός υγείας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού φρόντισε να επιβεβαιώσει τη φήμη του ως ο πιο υπάκουος υπηρέτης των μνημονιακών προσταγών. Αφού έκλεισε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αφού οδήγησε σε διαθεσιμότητα –δηλαδή ουσιαστική απόλυση- τους εργαζόμενούς τους, αφού συκοφάντησε σύσσωμο το υγειονομικό προσωπικό, τώρα ετοιμάζεται να επιτεθεί και στα νοσοκομεία της επαρχίας.

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν την ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή, αλλά η υπακοή στα κελεύσματα της τρόϊκα.

Το νοσοκομείο μας βρίσκεται στο στόχαστρο των μνημονιακών κυβερνήσεων εδώ και 3 χρόνια. Σήμερα, για άλλη μια φορά, εμφανίζεται ως “ο αδύναμος κρίκος”, όπως μας είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου.

Όλο το προηγούμενο διάστημα όσοι σήμερα εμφανίζονται ως σωτήρες, ως κομιστές “εποικοδομητικών προτάσεων”, ως θεσμικοί εκπρόσωποι και φωτογραφίζονται χαμογελαστοί με τον υπουργό υγείας, άφησαν το νοσοκομείο μας στην τύχη του, άφησαν την παθολογική κλινική να κλείνει το μισό μήνα, άφησαν την χειρουργική κλινική να κλείσει τον επόμενο μήνα, άφησαν το εργαστήριο χωρίς υλικά, άφησαν την ορθοπεδική να μην μπορεί να κάνει χειρουργεία, άφησαν μία ολόκληρη πόλη χωρίς γυναικολόγο, μετακίνησαν 4 νοσηλεύτριες. Σήμερα έχουν το θράσος να μας ζητούν «ρεαλισμό», “ψυχραιμία” και “προτάσεις”.

Για εμάς η ρεαλιστική πρόταση είναι μία: η προάσπιση της υγείας και της περίθαλψης των κατοίκων της Ιεράπετρας, που απαιτεί την παρουσία νοσοκομείου πλήρους επανδρωμένου σε ανθρώπους και εξοπλισμένου με υλικό.

Γνωρίζουμε ότι το νοσοκομείο μας συνεχίζει να υπάρχει και να λειτουργεί χάρις στους μεγάλους αγώνες που έχει δώσει ο γεραπετρίτικος λαός όλα αυτά τα χρόνια. Σε αυτούς τους αγώνες στηριζόμαστε, από αυτούς παίρνουμε θάρρος και δύναμη για να συνεχίσουμε αυτές τις κρίσιμες ώρες. Όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να σταματήσουμε τις πολιτικές που στερούν τα στοιχειώδη δικαιώματά μας στην υγεία, την παιδεία και την εργασία» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση των εργαζομένων.

Στις 9:00 θα γίνει συγκέντρωση στο νοσοκομείο και θα ακολουθήσει συλλαλητήριο στην πόλη της Ιεράπετρας στις 11.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *