Κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του «Αττικόν»

%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει το νοσοκομείο «Αττικόν» στις 17 Δεκεμβρίου, μετά από απόφαση του σωματείου εργαζομένων για πεντάωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11.00 το πρωί, διεκδικώντας την επίλυση θεμάτων, που -όπως αναφέρει το σωματείο- προκύπτουν από την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του νοσοκομείου.

Ειδικότερα, στις 17 Δεκεμβρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν τακτικά ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, το ακτινολογικό, το πυρηνικό και τα υπόλοιπα εργαστήρια, τακτικά χειρουργεία, απογευματινά ιατρεία, ενώ θα εξαιρεθεί μόνο η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού για την πραγματοποίηση τακτικών και έκτακτων συνεδριών αιμοκάθαρσης και τα προγραμματισμένα ραντεβού για τους ογκολογικούς ασθενείς (χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες).

Το σωματείο εργαζομένων κάνει λόγο για «διάλυση» του Νοσοκομείου, επισημαίνοντας ότι ο προϋπολογισμός του για το τρέχον έτος έχει «υποδιπλασιαστεί», ενώ οι ασθενείς έχουν «υπερδιπλασιαστεί» σε τακτικά ιατρεία, επείγοντα, νοσηλεία. Η έλλειψη προσωπικού, αναφέρουν, βρίσκεται στο «κόκκινο» με 350 κενές οργανικές θέσεις, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, «οι νοσηλείες για τμήματα των 32 κλινών, στις οποίες προστίθενται και ράντζα, πραγματοποιούνται ακόμη και στην πρωινή βάρδια από 2 νοσηλευτές και σπουδαστές, ενώ δεν είναι σπάνιο στην απογευματινή και τη νυχτερινή βάρδια να υπάρχει 1 μόνο νοσηλευτής με 1 εκπαιδευόμενο».

Το σωματείο κάνει ακόμη λόγο για «ράντζα που έχουν γίνει μόνιμες κλίνες», για 11 κλειστές κλίνες ΜΕΘ, για μεγάλες λίστες αναμονής για χειρουργεία, για έλλειψη στοιχειωδών υλικών και φαρμάκων, αλλά και για αυθαιρεσία εργολάβων ιδιωτικών συνεργείων, που «παραβιάζουν κατάφωρα την εργατική νομοθεσία». Διεκδικεί, μεταξύ άλλων, άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό, έκτακτη χρηματοδότηση των αναγκών του νοσοκομείου, να ανοίξουν όλες οι κλειστές δομές, να σταματήσει η αυθαιρεσία των εργολάβων, να μην γίνουν νέες περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *