Κίνδυνος για εξάπλωση του Έμπολα στη Δ. Αφρική την περίοδο των εορτών

30D189754D7CA1FC6345D67B74CAC1CF.jpg

  Προειδοποίηση για πιθανή αύξηση των κρουσμάτων του θανατηφόρου ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική, απηύθυνε σήμερα ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός εξ αιτίας των μετακινήσεων των πολιτών αυτής της ευαίσθητης περιοχής κατά τη διάρκεια των εορτών.

Προτρέποντας τον κόσμο να λάβει επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου Ελχάτζ Ας Σάι σημείωσε ότι η προειδοποίηση δεν αποτελεί ισχυρισμό ότι θα υπάρξουν περισσότερα κρούσματα αλλά είναι μια έκκληση ώστε να μην υπάρξει εφησυχασμός για να διατηρηθεί η πρόοδος που έχει συντελεστεί μέχρι στιγμής στην αντιμετώπιση της νόσου.

«Τώρα είναι η στιγμή να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί», είπε ενώπιον ακροατηρίου στο Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων στο Λονδίνο. Όπως είπε ο Σάι δεδομένου ότι πολλοί δυτικο-αφρικανοί αυτή την εορταστική εποχή του χρόνου κατά παράδοση μετακινούνται από τα αστικά κέντρα στα σπίτια τους σε αγροτικές περιοχές η απειλή μεγαλύτερης μετάδοσης του ιού αυξάνεται. «Αν έχουμε κοινωνικές εκδηλώσεις και μετακίνηση ανθρώπων … μπορεί να υπάρξει αυξημένος κίνδυνος», είπε.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που διαθέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας η εξάπλωση των κρουσμάτων του ιού Έμπολα φαίνεται να έχει επιβραδυνθεί στη Λιβερία και τη Γουινέα, αλλά εξακολουθεί να μαίνεται στη Σιέρα Λεόνε. Η επιδημία του Έμπολα, η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην ιστορία έχει μολύνει σχεδόν 18.000 ανθρώπους, εκ των οποίων περίπου οι 6.400 έχουν καταλήξει. Ο ιός Έμπολα μεταδίδεται μέσω της επαφής με τα σωματικά υγρά ενός ανθρώπου που έχει μολυνθεί και ο ασφαλής τρόπος μη μετάδοσής του είναι να τεθούν σε κατάσταση καραντίνας τα κρούσματα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *