Κι άλλο θύμα από τη νέα γρίπη των πτηνών στη Κίνα

 
Το στέλεχος Η7Ν9 του ιού της γρίπης των πτηνών προκάλεσε το θάνατο κι άλλου ανθρώπου στην Κίνα, ανεβάζοντας σε 24 τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην χώρα, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, διευκρινίζοντας ότι τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί ανέρχονται σε 120.


Νέο θύμα του ιού είναι ένας άνδρας στην Σαγκάη, ο οποίος νοσηλευόταν για 12 ημέρες χωρίς ωστόσο να επιτευχθεί η ανάρρωσή του, προσθέτει το πρακτορείο χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω.

Η πλειονότητα των κρουσμάτων του νέου αυτού στελέχους του ιού που εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο έχει εντοπιστεί στην ανατολική Κίνα. Ένα μόνον κρούσμα έχει καταγραφεί στην Ταϊβάν και επρόκειτο για έναν άνθρωπο που είχε προσβληθεί από τον ιό κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ανατολική Κίνα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δεν έχει βρει κανένα στοιχείο που να δείχνει μια μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά προειδοποίησε ότι το στέλεχος Η7Ν9 είναι «από τα πιο θανατηφόρα» του ιού της γρίπης των πτηνών που έχουν εντοπιστεί.

Οι κινέζοι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι μεταδίδεται από τα πουλερικά.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *