Πώς σχετίζεται η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων με την παιδική παχυσαρκία

Αυξημένο κίνδυνο να γίνουν παχύσαρκα διατρέχουν τα παιδιά που τρώνε πολλά αλατισμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα.

Κι αυτό γιατί το αλάτι αυξάνει το αίσθημα της δίψας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην κατανάλωση σακχαρούχων αναψυκτικών, χυμών και άλλων θερμιδούχων υγρών αντί για νερό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, εάν η συνολική ημερήσια κατανάλωση αλατιού μειωθεί στο μισό (περίπου 3 γραμμάρια), τότε είναι πιθανό τα παιδιά να καταναλώνουν περίπου 2 σακχαρούχα αναψυκτικά λιγότερα εβδομαδιαίως, που αντιστοιχεί με γύρω στις 250 θερμίδες λιγότερες.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *