Καταβολή δεδουλευμένων σε παρόχους υγείας

giatroi.medium.jpg

Οι αποζημιώσεις του μηνός Μαρτίου για την πληρωμή των γιατρών, των εργαστηρίων, των διαγνωστικών κέντρων και των λοιπών παρόχων υγείας, θα έχουν εκταμιευθεί έως τις αρχές Αυγούστου.

Τη δέσμευση αυτή απέσπασε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Μιχάλης Βλασταράκος, από τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Δημήτρη Κοντό.

«Οι οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο τόπος είναι σοβαρές, αλλά οι πάροχοι υγείας, ιδιαίτερα οι εργαστηριακοί που καλούνται να πληρώνουν άμεσα αναλώσιμα και αντιδραστήρια, βρίσκονται στα όρια λειτουργίας και επιβίωσης», αναφέρει ο ΠΙΣ.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του ΠΙΣ ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής φαρμακευτική περίθαλψη του πληθυσμού, καθώς και η επάρκεια της αγοράς όσον αφορά τις φαρμακευτικές ανάγκες.

Για το σκοπό αυτό συνεχίζεται κανονικά η συνταγογράφηση τρίμηνων και εξάμηνων συνταγών και δόθηκε εντολή για παροχή δίμηνων συνταγών – σε διπλό παραπεμπτικό, το οποίο θα εκτελείται ανά μήνα.

«Τα Νοσοκομεία βρίσκονται σε κατάσταση οριακής λειτουργίας, με σοβαρές ελλείψεις», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΙΣ και καλεί το υπουργείο Υγείας να κινηθεί με ταχύτατους ρυθμούς, προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία του συστήματος.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *