Στα 480 ανέρχονται ετησίως τα περιστατικά καρκίνου του προστάτη στην Κύπρο

Σύμφωνα με το Αρχείο Καρκίνου κάθε χρόνο στη Κύπρο παρουσιάζονται περίπου 480 νέα περιστατικά καρκίνου του προστάτη, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου της EUROPA UOMO Κύπρου, ο υπουργός ανέφερε ότι ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί τον συχνότερο καρκίνο της ώριμης ηλικίας στο αντρικό φύλο και ότι στις περισσότερες περιπτώσεις αναπτύσσεται πολύ αργά, χωρίς να προκαλεί σημαντική βλάβη. Ωστόσο, δεν παύει να αποτελεί τη δεύτερη σε συχνότητα αιτία θανάτου μετά από τον καρκίνο του πνεύμονα.

Υπέδειξε ότι είναι σημαντικό όλοι οι άνδρες 50 ετών και άνω να υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο συνδυάζοντας υπέρηχο, δακτυλική εξέταση και μέτρηση του ειδικού προστατικού αντιγόνου.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, «Το Υπουργείο Υγείας», δήλωσε ο κ. Ιωάννου, «βελτιώνει συνεχώς τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους Κύπριους πολίτες, προσφέροντας τα μέσα για την έγκαιρη διάγνωση και εντοπισμό του καρκίνου του προστάτη, αλλά και τη δυνατότητα πρόσβασης σε σύγχρονες μορφές θεραπείες».

Διαβάστε ακόμη...