Καρκινοπαθείς πέθαναν επειδή δεν είχαν λεφτά για εξετάσεις

BD8CF3C4CFE785C46297B4B9C18FE02E.jpg

  Καρκινοπαθείς έχασαν τη ζωή τους επειδή δεν είχαν τα χρήματα για να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις. Όπως καταγγέλλει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, δέκα άτομα πέθαναν επειδή δεν είχαν τα χρήματα να εξεταστούν.

Τα συγκλονιστικά στοιχεία για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει σήμερα οι καρκινοπαθείς φέρνει στο φως το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Όπως αναφέρουν τα μέλη του, δέκα άτομα δεν μπόρεσαν να κάνουν έγκαιρα τις απαραίτητες εξετάσεις με αποτέλεσμα να χάσουν τελικά τη ζωή τους.

«Με αδιάσειστα στοιχεία 126 ανασφάλιστων καρκινοπαθών που βοήθησε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού να παραπεμφθούν στο Γ.Ν. Σωτηρία για χημειοθεραπεία, τα οποία παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο Ογκολογίας στις 17 Νοεμβρίου στην Αθήνα, το ιατρείο μας απέδειξε την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς.

Το 60% αυτών των ασθενών ήρθε στο ιατρείο τον τρίτο, τέταρτο και πέμπτο μήνα μετά την αρχική διάγνωση. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο όγκος είχε μεγαλώσει- εξαπλωθεί και σχεδόν σε όλους έπρεπε να γίνουν εξετάσεις (αξονικές) από την αρχή, ενώ πολλές περιπτώσεις ήταν πια πολύ προχωρημένες.

Η ολέθρια πολιτική που ακολουθείται από το υπουργείο Υγείας και τους κυβερνώντες οδήγησε ουσιαστικά “στη δολοφονία” 10 από αυτούς τους ασθενείς, μεταξύ των οποίων μητέρες που άφησαν ορφανά μικρά παιδιά», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *