Πώς να αντιμετωπίσετε το κάψιμο από τον ήλιο με υλικά από την κουζίνα

Το πιο συχνό φαινόμενο μετά το μπάνιο στη θάλασσα είναι το κάψιμο από τον ήλιο το οποίο προκαλείται ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες.

Εκτός από τις διάφορες κρέμες και προϊόντα που τυχόν έχετε, μερικά υλικά που έχουμε στην κουζίνα μπορούν να σας φανούν πολύ χρήσιμα. Δείτε κάποια που αντιμετωπίζουν το κάψιμο από τον ήλιο…

Κομπρέσες με κρύο γάλα

Κάντε ένα μείγμα με ένα φλιτζάνι γάλα και τρία φλιτζάνια κρύο νερό. Βουτήξτε βαμβάκι στο μείγμα και εφαρμόστε στα σημεία που έχετε καεί.

Γιαούρτι με πέτσα

Εφαρμόστε κατευθείαν το γιαούρτι πάνω στα εγκαύματα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Το συγκεκριμένο γιαούρτι περιέχει προβιοτικά και ένζυμα που βοηθούν το δέρμα να επουλώνεται πιο γρήγορα.

Κομπρέσες με πράσινο τσάι και μέντα

Η μέντα ανακουφίζει, μεταξύ άλλων, και τα εγκαύματα. Επίσης το πράσινο τσάι έχει ιδιότητες που μπορούν να απαλύνουν τον πόνο από το δέρμα και να το θεραπεύσουν πιο γρήγορα.

Μηλόξυδο σε βαμβάκι

Μπορείτε να μουσκέψετε βαμβάκι με λίγο μηλόξυδο και με αυτό να ανακουφίσετε το έγκαυμα μετά από ένα δροσερό μπάνιο. Εναλλακτικά, μπορείτε να γεμίσετε ένα μπουκάλι σε μορφή σπρέι με μηλόξυδο και να βρέξετε την πονεμένη περιοχή.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *