Καμπάνια πρόληψης κατά του καπνίσματος από μαθητές

peleg.medium.jpg

Η καμπάνια που πραγματοποιείται σ’ όλα τα γυμνάσια της χώρας για την πρόληψη κατά του καπνίσματος, ξεκίνησε και επίσημα από σήμερα. Η έναρξη έγινε από τον υφυπουργό Παιδεία Έρευνας και Θρησκευμάτων Θεοδόση Πελεγρίνη και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, με την επίσκεψή τους στο 2ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, όπου μίλησαν με τα παιδιά και με τους εκπαιδευτικούς για το κάπνισμα και τους κινδύνους που προκαλεί.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές Α’ και Β’ τάξης των 1.656 γυμνασίων της χώρας μας, καθώς και στα διαπολιτισμικά σχολεία. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μαθητών παρέχονται πληροφορίες όχι μόνο για τους κινδύνους του καπνίσματος, αλλά και για τους τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν τους οικείους τους που καπνίζουν, να σταματήσουν το κάπνισμα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του γυμνασίου συμπληρώνουν ανώνυμα ένα ερωτηματολόγιο, ενώ παρακολουθούν και οπτικοαουστικό υλικό το οποίο τους ενημερώνει για τους κινδύνους του καπνίσματος και τους βοηθά να αναπτύξουν αντιστάσεις απέναντι στο κάπνισμα. Τα στοιχεία της έρευνας θα αξιοποιηθούν προκειμένου να αποτυπωθούν και να αποτραπούν τα αρνητικά στερεότυπα που ενδεχομένως επηρεάζουν τη στάση των μαθητών απέναντι στο κάπνισμα.

Ο υφυπουργός Παιδείας, σε δηλώσεις του, επισήμανε μεταξύ άλλων, το πόσο σημαντική είναι η συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κεντρικής Διοίκησης. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά γίνεται μια τόσο σημαντική και συστηματική δουλειά. «Όταν η Κεντρική Εξουσία συνεργάζεται με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση κάτι καλό θα προκύψει», σημείωσε.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *