Καμπάνια ενημέρωσης για τη σημασία του καλού ύπνου

E8B37F0291E2F36F100C586302DC22E4.jpg

  Ημέρα αφιερωμένη στον ύπνο ήταν η προηγούμενη Παρασκευή, 20 Μαρτίου, καθώς η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου, οι πολίτες ενημερωθήκαν για τη σημασία του καλού ύπνου, αλλά και τα προβλήματα υγείας που προκαλεί η αϋπνία.

Στην ενημέρωση για τα οφέλη του ικανοποιητικού ύπνου συνέβαλλε και η καμπάνια του Quiet Life των Lanes που έκανε αισθητή την παρουσία της στην πόλη, με αναρτήσεις σε σταθμούς του μετρό, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ύπνου, αλλά και εκδήλωση που διοργάνωσε στο εμπορικό κέντρο RIVER WEST, το Σάββατο 21 Μαρτίου. Η εκδήλωση του Σαββάτου περιελάμβανε έναν ξεχωριστό διαγωνισμό, με τους συμμετέχοντες να φωτογραφίζονται φορώντας ένα αξεσουάρ ύπνου σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Σύμφωνα με τον κ.  Κουτράκο, κλινικός διαιτολόγο – διατροφολόγο MMedSci, ο διαταραγμένος ύπνος μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα μάθησης, τη μνήμη, τη γνωστική διαδικασία, την αντίληψη του πόνου, την αποδοτικότητα του ανοσοποιητικού, την απόδοση στον αθλητισμό αλλά και τις φλεγμονές. Επίσης εάν καταστεί χρόνια κατάσταση επηρεάζονται οι κιρκάδιοι ρυθμοί, δηλαδή το βιολογικό μας ρολόι, με αποτέλεσμα να διαταράσσονται οι νευροενδοκρινικές λειτουργίες (σεροτονίνη, τρυπτοφάνη, μελατονίνη) και ο μεταβολισμός της γλυκόζης.

Η σταθερότητα στον προγραμματισμό των γευμάτων, η ισορροπημένη διατροφή και η αποφυγή υπερβολών ιδιαίτερα κοντά στις ώρες του ύπνου είναι μόνο μερικά από τα tips με τα οποία ο οργανισμός θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη διαδικασία της πέψης με φυσιολογικό τρόπο και να αφήσει το ορμονικό και ενδοκρινικό υπόβαθρο να προετοιμάσει το σώμα για ξεκούραση.

Παράλληλα, όμως, όπως επισημαίνει ο κ.  Κουτράκος, κλινικές μελέτες αποδεικνύουν τη χρησιμότητα των φυτικών βοηθημάτων και συγκεκριμένα του εκχυλίσματος των ριζών της βαλεριάνας και πασιφλόρας στη διαδικασία του ύπνου με ιδιαίτερη στοχοποίηση τις ευαίσθητες ομάδες, όπως εργαζόμενοι με βάρδιες και αθλητές σε προπονητική ή αγωνιστική περίοδο.

Τα φυσικά συστατικά αυτά και πλήθος άλλων ακόμη, περιέχει το φυτικό ηρεμιστικό Quiet Life που αποτελεί την πιο εύκολη και άμεση λύση για την καταπολέμηση της αϋπνίας, συμβάλλοντας στη γενικότερη ηρεμία του οργανισμού μετά από μία κουραστική ημέρα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα συμπληρώματα διατροφής Lanes, μπορείτε να βρείτε στο επίσημο website τους, laneshealth.gr και στη σελίδα τους στο Facebook.

lanes1.jpg

lanes2.jpg

lanes3.jpg

lanes4.jpg

provatanewsbeast2.jpg

provat.jpg

Carbosylane.jpg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *