Καμπανάκι για τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες στους νέους

16944D35A2EAB455BE89E0365AE2FCBA.jpg

  Κατά 50% έχουν αυξηθεί τα τελευταία 10 χρόνια οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες στα άτομα κάτω των 25 ετών, σύμφωνα με άρθρο της Daily Mail.

Σύμφωνα με έκθεση του Δημόσιου Τομέα Υγείας της Βρετανίας το 2012 καταγράφηκαν 448.422 νέες περιπτώσεις σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών, όπως χλαμύδια και έρπη.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι αυξημένος κατά 5% σε σχέση με πέρσι και 46% σε σχέση με το 2003.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η αύξηση σε άτομα που βρίσκονται κοντά στην ηλικία των 20 οφείλεται στο σεξ χωρίς χρήση προφυλακτικού.

Όμως οι Εργατικοί επισημαίνουν ότι η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων τα τελευταία τρία χρόνια οφείλεται στην ενημέρωση που γίνεται στα σχολεία γύρω από το σεξ. Το κόμμα κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι διδάσκει τους νέους «πολύ λίγα και πολύ αργά» και ότι δεν γίνονται πολλά για να εξελιχθούν οι κλινικές δοκιμές και θεραπείες.

Τα ποσοστά των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών είναι υψηλότερα ανάμεσα στους 25άρηδες, με τη γονόρροια και τα χλαμύδια να βρίσκονται στην κορυφή.

Την περσινή χρονιά οι περιπτώσεις εμφάνισης γονόρροιας αυξήθηκαν από 21.024 σε 25.525 και σύμφωνα με τους ειδικούς οφείλονται στην ανθεκτικότητα των αντιβιοτικών.

Η γονόρροια προκαλείται από ένα βακτηρίδιο, γνωστό με την ονομασία Neisseriagonorrhοea.Το μικρόβιο βρίσκεται συνήθως στην ουρήθρα, τον τράχηλο, το ορθό, τον φάρυγγα, και τους επιπεφυκότες.

Οι γυναίκες σπάνια εμφανίζουν συμπτώματα ουρηθρίτιδας, ενώ συνήθως δεν αντιλαμβάνονται καν την φλεγμονή.

Μπορεί να εμφανίζουν αυξημένα πυώδη κολπικά υγρά και συμπτώματα τραχηλίτιδας, δηλαδή (έκκριμα από τον τράχηλο),ευαισθησία και μικροαιμορραγίες.

Οι άνδρες κατά κύριο λόγο παρουσιάζουν άφθονο ουρηθρικό πυώδες ή βλεννοπυώδες έκκριμα και δυσουρικά (πόνος κατά την ούρηση) ενοχλήματα. Άνδρες κάτω τον 40 ετών μπορεί να παρουσιάσουν οξεία ορχεοεπιδιδυμίτιδα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *