Καλύτερος οργασμός με ωκυτοκίνη

94BFF1DDDC516973F55EFA834744EC31.jpg

  Ο οργασμός αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ανθρώπινης φύσης. Φυσικό, λοιπόν, να αποτελεί ένα από τα καυτά θέματα των περιοδικών, το επίκεντρο συζητήσεων σε ανδρικές και γυναικείες παρέες, αντικείμενο μιας ολόκληρης βιομηχανίας και υπό εξέταση μυστήριο του επιστημονικού κόσμου.

Μάλιστα, γερμανοί ερευνητές αποκάλυψαν ότι η λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης», η ωκυτοκίνη, μπορεί να τονώσει τη σεξουαλική ζωή ανδρών και γυναικών, χαρίζοντάς τους πιο έντονους οργασμούς.

Επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή Hannover εξέτασαν 29 ζευγάρια, στα οποία χρησιμοποιήθηκε είτε σπρέι ωκυτοκίνης είτε placebo πριν από τη σεξουαλική επαφή, και παρατήρησαν ότι όσοι έλαβαν ωκυτοκίνη βίωσαν καλύτερα τον οργασμό και ένιωθαν πιο ικανοποιημένοι. Η επίδραση της ορμόνης δε ήταν πιο εμφανής στους άνδρες από ότι στις γυναίκες.

Αν και τα παραπάνω συμπεράσματα κρίθηκαν ενδιαφέροντα, ωστόσο οι ερευνητές παραδέχονται ότι η επίδραση που έχει η εξωγενής λήψη της συγκεκριμένης ορμόνης δεν είναι σημαντική, καθώς η ίδια ορμόνη εκκρίνεται φυσικά από τον ίδιο τον οργανισμό κατά τη σεξουαλική επαφή.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *