Κακές διατροφικές επιλογές παχαίνουν τα παιδιά

200EE94EAAABCDF999AE2B79D3FEC96E.jpg

  Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα επιπλέον κιλά στα παιδιά σχετίζονται με δύο σημαντικά πράγματα. Πρώτον τις κακές επιλογές τροφίμων στο σχολείο και δεύτερον την παρακολούθηση τηλεόρασης πάνω από δύο ώρες την ημέρα.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Pediatrics, αναδεικνύεται μια πιθανή σχέση μεταξύ παιδικής παχυσαρκίας και επιλογών τροφίμων για γεύμα στο σχολείο αλλά και με το να βλέπουν τα παιδιά δύο ή περισσότερες ώρες τηλεόραση την ημέρα. Η μελέτη εξέτασε 1.714 παιδιά έκτης δημοτικού, για να μελετήσει τις συνήθειές τους και παραμέτρους που θα μπορούσαν να συσχετίζονται με την παχυσαρκία.

Κάποια από τα συμπεράσματα της μελέτης δείχνουν ότι οι κακές επιλογές στα σχολεία σχετίζονται με υπέρβαρα παιδιά, ενώ καλές επιλογές όπως το να πίνουν γάλα αντί για κάποιο ζαχαρούχο χυμό ή σοκολατούχο ρόφημα, συμβάλλουν στον καλύτερο έλεγχο του σωματικού βάρους. Επίσης, έλλειψη κάποιας μορφής άσκησης αλλά και πολύ τηλεόραση και video games, μπορεί να οδηγήσουν σε παχυσαρκία.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *