Καιρός για Εχινάτσια

echinex.jpg

Ο καιρός αλλάξει, οι βροχές κάνουν την εμφάνισή τους, και οι πρώτες ιώσεις και  τα πρώτα κρυολογήματα επίσης. Ο καιρός για ένα ζεστό ρόφημα ήρθε, που θα μας χαρίσει γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά. Το Bever Εχινάτσια είναι αυτό το ρόφημα, που βοηθά στη θωράκιση του οργανισμού μας, αλλά έχει και μοναδική γεύση και άρωμα… ο ανανάς αναδύεται είτε είναι ζεστό το ρόφημα είτε κρύο!

Τι είναι όμως η Εχινάτσια και που μας βοηθά;

Η Βόρεια Αμερική είναι η γη καταγωγής του φυτού της Εχινάτσιας και είχε ευρεία χρήση για χιλιάδες χρόνια, ενώ θεωρούταν το φυτό που μπορούσε να προστατεύσει τον άνθρωπο από άλλα τα κακά.

Σήμερα, η συνδυαστική δράση πολλών δραστικών ουσιών αυτού του φυτού το καθιστούν ικανό να ενδυναμώσει τις άμυνες του οργανισμού, αυξάνοντας την παραγωγή μακροφάγων και λεμφοκυττάρων, ειδικά αντισώματα που έχουν δημιουργηθεί για την προστασία του οργανισμού μας από παθογόνα βακτήρια. Η αμυντική αυτή δράση ενισχύεται από την αντισηπτική, αντιική και αντιβακτηριακή ικανότητα που δίνουν ιδιαίτερη αξία σε αυτό το φυτό και το καθιστούν κατάλληλο στην αντιμετώπιση ιώσεων που επηρεάζουν το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα καθώς και από κρυολογήματα. Βασικά συστατικά του φυτού είναι οι αλκαμίδες, οι εστέρες καφεϊκού οξέος, επίσης περιέχονται πολυσακχαρίτες, χουμουλένιο, εχινολόνη και βεταΐνη, κάλιο, σίδηρο, βιταμίνες Α, C και Ε, φλαβονοειδή, αιθέρια έλαια. Τα συστατικά της αυτά μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, οπότε και αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο τρόπο οι επιθέσεις που δέχεται ο οργανισμός από παθογόνους μικροοργανσιμούς.

Αυτή είναι η σημαντική συμβολή της στον οργανισμό και για αυτό είναι από τα βότανα που αγαπάμε να χρησιμοποιούμε το χειμώνα, ώστε να θωρακιστούμε απέναντι σε παθογόνους οργανισμούς.

Δεν είναι μόνο αυτό όμως στο Bever Εχινάτσια που μας κάνει να το αγαπάμε, είναι το άρωμά του και η γεύση του, που μπορεί να μας κάνουν να το βάλουμε στην καθημερινότητά μας, ως ένα απολαυστικό ρόφημα, απολαμβάνοντάς το είτε κρύο είτε ζεστό!

Ζητήστε το Bever Εχινάτσια σε όλα τα φαρμακεία. Πληροφορίες στο 211 01 23 575 και στο www.bever.gr

echinatsia.jpg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *