Καφές μετά το φαγητό

2BF66A86B833593EEDAA95FF56AB8612.jpg

  Ο καφές αποτελεί ένα ρόφημα που καταναλώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, συνηθίζεται, μετά το εορταστικό ιδίως φαγοπότι, να πίνουμε και ένα καφεδάκι. Αυτό είναι μια συνήθεια που και βοηθά στη χώνεψη και «ξυπνά» τον οργανισμό από τον λήθαργο του φαγητού, ιδίως αν κάποιος που μόλις έφαγε πρόκειται να οδηγήσει.

Κι αυτό καθώς η καφεΐνη αφενός διεγείρει τη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος, αυξάνοντας την ικανότητα προσοχής, αφετέρου, όσον αφορά το στομάχι και το έντερο, αυξάνει την κινητικότητα του γαστρεντερικού σωλήνα.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *