Τρομακτικό το ποσοστό όσων συμβουλεύονται το ίντερνετ αντί τον γιατρό τους

Τα τρία τέταρτα των Βρετανών έχουν διαχειριστεί κάποια αρρώστια τους με τη βοήθεια του ίντερνετ, ρωτώντας για τα συμπτώματά τους τον φωτεινό παντογνώστη κύριο Google!

Μόλις δύο φορές τον χρόνο απευθύνονται πια στον γιατρό, καθώς ο μέσος ενήλικας πιστεύει πως μπορεί να θεραπευτεί μόνος, με λίγη βοήθεια από τον Παγκόσμιο Ιστό.

Οι Βρετανοί απάντησαν στη μεγάλη έρευνα λέγοντας πως μπορούν να νικήσουν τα 2/3 των παθήσεων μόνοι, καθώς δεν υπάρχει κάτι που να μην ξέρει η Google.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Future You, που παρήγγειλε την έρευνα, είπε πως η μόδα δεν είναι καινούρια, καθώς παλαιότερα οι άνθρωποι κατέφευγαν σε παραδοσιακά γιατροσόφια.

«Γιατρούς του πληκτρολογίου» τους αποκαλούν οι ερευνητές, για τους οποίους μας λένε μάλιστα πως όταν τελικά καταφύγουν στον γιατρό τους, θα τον ενημερώσουν όλο καμάρι για τη μικρή έρευνα που έκαναν στο ίντερνετ. Είναι σαν να θέλουν απλώς μια δεύτερη γνώμη!

Ακόμα κι έτσι όμως, οι 2 στους 5 δεν θα αναζητήσουν ιατρική βοήθεια για κανέναν λόγο, την ίδια ώρα που το 78% θα ψάξει για κατάλληλα φάρμακα στο ίντερνετ για απλές αρρώστιες, όπως το κοινό κρυολόγημα.

Το 1/4 θα περιμένει τα συμπτώματα να καταλαγιάσουν και μόλις 1 στους 5 θα απευθυνθεί τελικά στον γιατρό αν η πάθησή του επιμείνει. Αυτό μας λέει η έρευνα που έγινε σε 2.000 Βρετανούς από την OnePoll, βρίσκοντας αντίστοιχα νούμερα και για τους οδοντογιατρούς.

Μόνο ο πόνος στο στήθος φαίνεται πως κινητοποιεί τους Βρετανούς να πεταχτούν μέχρι τον καρδιολόγο, καθώς εκεί τα πράγματα λογίζονται σοβαρά…

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *