Στον εισαγγελέα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για τα αντιβιοτικά χωρίς συνταγή

Στον εισαγγελέα προσφεύγει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για τον περιορισμό της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών, μετά τις επανειλημμένες εκκλήσεις που έχει κάνει στην πολιτεία για να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Στην αναφορά του ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει ότι οι ανθεκτικές λοιμώξεις αποτελούν ένα μείζον πρόβλημα για την Δημόσια Υγεία, ένα πρόβλημα που πολλές φορές έχει επισημανθεί και από την επιστημονική κοινότητα, χωρίς όμως η πολιτεία να λαμβάνει κάποιο μέτρο για την αντιμετώπισή του.

«Εξακολουθούμε να διατηρούμε την πρώτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών σε κατανάλωση αντιβιοτικών στην κοινότητα» τονίζει χαρακτηριστικά.

Το ζήτημα, σύμφωνα με τον Σύλλογο, δεν αφορά μόνο τον μεμονωμένο ασθενή, αφορά κυρίως τη Δημόσια Υγεία. «Μικρόβια που έτσι καθίστανται ανθεκτικά σε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή έχουν αποικίσει τα ελληνικά νοσοκομεία και απειλούν τους ασθενείς  που νοσηλεύονται» αναφέρεται.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος επισημαίνει: «Αποτελεί πάγια πεποίθηση του ΙΣΑ, ότι δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς και αμέτοχοι όταν το διακύβευμα είναι τόσο μεγάλο. Κάποιοι επιτέλους πρέπει να λάβουν τα σωστά μέτρα, να ελέγχουν και τα τιμωρούν εκείνους που διαθέτουν φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, εκθέτοντας τη δημόσια υγεία και την υγεία των πολιτών σε κίνδυνο».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *