Η θαυματουργή σούπα που φτιάχνουν στην Κολομβία -Το «αντίδοτο» στο hangover

Σου έχει τύχει και σένα να πιεις λίγο έως πολύ παραπάνω και μετά, θέλοντας να σταματήσεις την αφόρητη ζαλάδα και ανακατωσούρα, να ακολουθήσεις μερικές standar τακτικές;

Πολύ νερό, στερεή τροφή και όχι γλυκά είναι οι κλασικοί «άτυποι» κανόνες για να νιώσεις καλύτερα.

Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν είναι το ακριβές αντίδοτο για το hangover, το οποίο πιστεύουν πως βρήκαν οι κάτοικοι στην Μπογκοτά της Κολομβίας.

Οι ίδιοι για να απαλλαχθούν από το hangover φτιάνουν μία εύκολη σούπα από βοδινό κρέας, πατάτες και κρεμμύδια και λίγο καλαμπόκι, μείγμα το οποίο σε βοηθά να γίνεις καλά από ένα μεθύσι.

«Θα σας φέρει πίσω από την κόλαση» υποστηρίζει ένας ντόπιος, ενώ η ιδιοκτήτρια ενός περιπτέρου ανέφερε πως δεν υπάρχει κάποιο μυστικό, μόνο μία καλή μερίδα από σούπα και καλό κρέας.

shutterstock_99766190

Ένα μπολ από τη σούπα ονόματι Caldo de Costilla κοστίζει περίπου £ 1,60 και θεωρείται ευρέως ως ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσει το κεφάλι σου.

Οι ντόπιοι λένε ότι η σούπα σε ενυδατώνει πιο γρήγορα από οτιδήποτε άλλο και αναζωογονεί τον ουρανίσκο.

Υπάρχουν διαφορετικές συνταγές για την Caldo de Costilla, αλλά γενικά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σιγοβράσεις σε μία κατσαρόλα το νερό, τα φρέσκα κρεμμύδια, τις πατάτες,σκόρδο και το κρέας… μέχρι το βοδινό να λιώσει.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *