Η τεμπελιά συνδέεται με το κάπνισμα

Μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Londrina στη Βραζιλία, έδειξε τη συσχέτιση μεταξύ  του καπνίσματος και της μείωσης της δραστηριότητας ενός ατόμου.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές φόρεσαν σε 60 άτομα που καπνίζουν και σε 50 που δεν καπνίζουν, ένα βηματόμετρο για 6 συνεχόμενες ημέρες και 12 ώρες κάθε ημέρα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πειράματος, οι καπνιστές περπατούσαν λιγότερο σε καθημερινή βάση και η λειτουργία των πνευμόνων τους ήταν μειωμένη, κάτι που σήμαινε ότι ήταν λιγότερο ικανοί να γυμναστούν.

Στη συνέχεια, τους έθεσαν ένα ερωτηματολόγιο αναφορικά με το πώς θα αξιολογούσαν οι ίδιοι την ποιότητα της ζωής τους σε σχέση με την κατάσταση της υγείας τους. Οι καπνιστές απάντησαν ότι ένιωθαν περισσότερο κουρασμένοι και παραδέχτηκαν ότι δεν έβρισκαν κανέναν κίνητρο για να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους.

Όπως επεσήμαναν οι επιστήμονες, οι καπνιστές έχουν επίσης περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από άγχος και να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης, ενώ αναφερόμενοι σε παλαιότερες μελέτες αποκάλυψαν ότι οι καπνιστές κοιμούνται λιγότερες ώρες και ο ύπνος τους δεν είναι ξεκούραστος σε σχέση με τους μη καπνίζοντες.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *