Η σωστή δοσολογία των παιδικών φαρμάκων

Νέα μελέτη δείχνει πως η πλειονότητα των γονέων δεν μετρούν σωστά την ποσότητα του φαρμάκου που πρέπει να δίνουν στα παιδιά τους, όταν αυτά αρρωσταίνουν κι αυτό γιατί μπερδεύονται με τις μεζούρες μέτρησης που υπάρχουν ενσωματωμένες στα μπουκαλάκια με το φάρμακο.

Αυτό έδειξαν τα ευρήματα μελέτης που διεξήγαγε η ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης σε δείγμα 2.100 γονέων. Από τους συμμετέχοντες, το 84% έκανε λάθος στη δοσολογία, ειδικά όταν χρησιμοποίησαν τα κύπελλα μέτρησης του φαρμάκου.

Πώς μετράτε τη δοσολογία

Οι κύριοι τρόπο μέτρησης είναι βάση του δοσομετρητή του φαρμάκου, με κουταλιές ή ακόμη και με σύριγγα. Και μπορεί ο πρώτος τρόπος να σου φαίνεται πιο αξιόπιστος και σωστός, όπως δείχνει όμως η μελέτη, είναι πιο εύκολο να γίνει λάθος.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, αν ο δοσομετρητής δεν κρατηθεί σωστά και στο ύψος των ματιών, είναι πολύ εύκολο να μπει μεγαλύτερη ή μικρότερη ποσότητα φαρμάκου.

Σύμφωνα δηλαδή με τους ειδικούς, η μέτρηση με σύριγγα ή ακόμη και με την κλασική κουταλιά της γιαγιάς τελικά είναι πιο αξιόπιστη.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *