Η ζυγαριά δε λέει πάντα την αλήθεια

14DD7323B38F99E1A0C8CA96F846ADFB.jpg

  Η ζυγαριά αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό και ταυτόχρονα τον καλύτερο «φίλο» για πολλούς ανθρώπους.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που το πρώτο που κάνουν το πρωί μόλις ξυπνήσουν είναι ζύγισμα σε μία ζυγαριά.

Ιδιαιτέρως δε αν προσπαθούν να χάσουν βάρος, τότε η σχέση είναι ακόμα πιο έντονη. Αυτό που όμως πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η ζυγαριά δεν λέει πάντα την αλήθεια. Ας δούμε γιατί.

Αρχικά όσον αφορά στην απώλεια βάρους, ένας άνθρωπος που είναι σε δίαιτα όταν χάνει σωστά βάρος, θα πρέπει να χάνει αρκετό λίπος. Έτσι και το όφελος για την υγεία του είναι μεγάλο αλλά και το αισθητικό αποτέλεσμα.

Δεν αποκλείεται όμως, κυρίως στις γυναίκες, ενώ είστε σε πρόγραμμα, να αισθάνεστε το σώμα σας να αλλάζει, βλέπετε διαφορά στα ρούχα, η ζυγαριά να μην κινείται με το ρυθμό που εσείς θέλετε. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ενώ χάνετε λιπώδη ιστό, για διάφορους άλλους λόγους (π.χ. κατακρατήσεις υγρών, δυσκοιλιότητα, μυϊκή αύξηση λόγω γυμναστικής) τα κιλά δεν πέφτουν τόσο έντονα στη ζυγαριά. Αυτό πραγματικά δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Όταν εσείς αισθάνεστε το σώμα σας να αλλάζει και τα ρούχα να μπαίνουν καλύτερα, όταν κάνετε μια λιπομέτρηση και βλέπετε ότι το λίπος έχει πέσει, τότε να είστε σίγουρη ότι η προσπάθειά σας είναι απολύτως επιτυχημένη.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *