Η ζωή είναι καλύτερη όταν είσαι 9 ή 68

 
Η ημέρα του γάμου ή η γέννηση ενός παιδιού είναι δύο στιγμές στη ζωή των ανθρώπων που συχνά αναφέρονται ως οι ευτυχέστερες της ζωής τους.


Αυτό έρχεται να καταρρίψει νέα έρευνα, σύμφωνα με την οποία οι πιο ανέμελες ηλικίες και αυτές που απολαμβάνει κανείς περισσότερο στη ζωή του είναι γύρω στα 9 και στα 68 έτη… και όχι το διάστημα 20-40 ετών!

Στην έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Juicy Drop Pop συμμετείχαν συνολικά 2.000 άτομα ηλικίας από 5 έως 80 ετών και κύριο μέλημά της ήταν να ανακαλύψει τι βαθμό προτεραιότητας έχει η απόλαυση και η διασκέδαση στη ζωή τους.

Τα δύο τρίτα (ποσοστό 64%) των ανθρώπων ηλικίας 68 ετών δήλωσαν ότι η διασκέδαση ήταν το κίνητρό τους για ζωή, κάτι με το οποίο συμφωνούσε και το 80% των παιδιών ηλικίας 9 ετών.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα (72%) εκείνων που ανήκαν στο ηλικιακό γκρουπ 20-40 ετών δήλωσαν ότι η διασκέδαση δεν υπήρχε καν ως προτεραιότητα στη ζωή τους, καθώς έκριναν ως πιο σημαντικά το να αποπληρώνουν χρέη και να φροντίζουν για την καριέρα τους.

Ως αποτέλεσμα το 47% των παιδιών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι περνούσαν πιο καλά με τους παππούδες τους απ’ ό,τι με τους γονείς τους.

«Έτσι εξηγείται και ο ιδιαίτερος δεσμός που παρατηρείται ανάμεσα στα εγγόνια και τους παππούδες. Βρίσκονται σε εκείνο το στάδιο της ζωής τους, που ανακαλύπτουν εκ νέου τα όρια με τα οποία πρέπει να ζει κανείς τη ζωή του, κάτι που οι νεότεροι δε μπορούν να συνειδητοποιήσουν λόγω των κοινωνικών περιορισμών και την επιδίωξη των προσωπικών στόχων που έχει θέσει ο καθένας» ανέφερε η ψυχολόγος Susan Quilliam.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *