H θέληση δεν αρκεί για να αντισταθούμε στους πειρασμούς

7BD736F17EB473AF2689AFE21D832767.jpg

  H θέληση δεν αρκεί για να αντισταθούμε στους πειρασμούς υποστηρίζουν οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Cambridge και εξηγούν ότι στην περίπτωση όσων κάνουν δίαιτα, η λύση δεν είναι να αντισταθούν ώστε π.χ. να μην κάνουν επιδρομή στο βάζο με τα μπισκότα ή τις καραμέλες, αλλά να μην αγοράσουν μπισκότα και γλυκίσματα εξαρχής.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μέθοδος της εξαρχής αποφυγής των πειρασμών αποδεικνύεται ιδιαίτερα ωφέλιμη για τους ανθρώπους που είναι παρορμητικοί.

Με την ίδια λογική εξηγούν ότι ο καλύτερος τρόπος π.χ., για να αποφύγουμε τις υπερβολικές χρεώσεις στην πιστωτική κάρτα είναι να την κόψουμε, ενώ αν κάνουμε συχνά αναλήψεις από το λογαριασμό μας, μπορούμε να βάλουμε τα χρήματά μας σε κλειστό λογαριασμό με πρόστιμα για κάθε ανάληψη που γίνεται εκτός του επιτρεπόμενου χρόνου.

Σύμφωνα με την ερευνήτρια Molly Crockett η θέληση δεν αποτελεί την μόνη μέθοδο αυτοελέγχου και ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αντισταθούμε στους πειρασμούς είναι να αποφύγουμε να τους αντικρίσουμε από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Η απομάκρυνση των πειρασμών από τις επιλογές μας αποδεικνύεται αποτελεσματική για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων μας, όπως το αδυνάτισμα.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Neuron.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *