Η συμβουλή για μία σωστή δίαιτα

238D491F9D3C061FBDB90467914D29D9.jpg

  Ανά διαστήματα, μία καινούργια δίαιτα γίνεται της μόδας. Οι τάσεις στο φαγητό έρχονται και φεύγουν. Άλλοτε σου λένε να καταναλώνεις τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά, άλλοτε να κόψεις τελείως τη ζάχαρη, άλλοτε να τρως σαν άνθρωπος των σπηλαίων, να γίνεις χορτοφάγος, να κόψεις τη γλουτένη, να μην τρως γαλακτοκομικά, να μετράς τους γλυκαιμικούς δείκτες και πολλά άλλα.

Αν ακολουθήσει κανείς όλες τις συμβουλές που υπάρχουν τότε θα καταλήξει να πίνει μόνο νερό, άντε και να τρώει σπανάκι, αφού οι περισσότερες δίαιτες επιτρέπουν το σπανάκι.

Μια που μόλις μπήκε το νέο έτος και συχνά οι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις και προσπαθούν να κάνουν αλλαγές, η καλύτερη συμβουλή που μπορεί να δώσει κανείς σε κάποιον είναι να αγνοήσει όλη αυτή την κακοφωνία των ειδικών.
Το μυστικό της υγιεινής διατροφής είναι θεμελιώδες: Να τρώτε φαγητό, όχι πολύ. Κυρίως πράσινα.

Ο Mark Bittman, διάσημος οπαδός της υγιεινής διατροφής, γράφει στους New York Times ότι με το να κόβει κανείς το αλάτι, τα λιπαρά ή τη ζάχαρη ουσιαστικά χάνει το πραγματικό πρόβλημα. Η απάντηση, γράφει ο Mark Bittman, είναι πολύ απλή: Να τρώτε κανονικό φαγητό.

Σχεδόν όλα τα ανθυγιεινά φαγητά – τα προϊόντα με πολλά λιπαρά, ζάχαρη ή αλάτι – βγαίνουν από σακούλα ή από κουτί, δε φυτρώνουν ούτε πέφτουν από κάποιο δέντρο.

Άλλος ειδικός στη διατροφή προειδοποιεί να μην τρώτε τίποτα που η προ-προ-γιαγιά σας δε θα αναγνώριζε ότι τρώγεται και προσπαθήστε να αποφύγετε την κατάψυξη του σούπερ μάρκετ και φυσικά το junk food.

Ο Mark Bittman έχει το ίδιο μήνυμα και μάλιστα προτείνει ένα εθνικό πρόγραμμα διατροφής που θα μπορούσε να βοηθήσει χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες όπου η παχυσαρκία αποτελεί εθνικό πρόβλημα υγείας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *