Η συχνή κατανάλωση αναψυκτικών επηρεάζει τη συμπεριφορά

F04855747552DBCCC143AA543D4C988C.jpg

  Αυστραλοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Macquarie του Σίδνεϊ φοβούνται ότι η συχνή κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη θα μπορούσε να αλλάξει σημαντικά τις πρωτεΐνες του εγκεφάλου.

Αν και οι ερευνητές πειραματίστηκαν με ποντίκια υποστηρίζουν ότι τα ευρήματά τους παρέχουν αρκετά στοιχεία ότι μια διατροφή με πολλή ζάχαρη επηρεάζει πολύ περισσότερα από την σωματική υγεία.

«Η έρευνά μας καταδεικνύει ότι η μακροχρόνια κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών αντί για νερό, μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στη συμπεριφορά και να οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές στη χημεία του εγκεφάλου» υποστηρίζει η ερευνήτρια Jane Franklin.

Για να καταλήξει σε αυτά τα συμπεράσματα σύγκρινε τη συμπεριφορά ποντικιών που έπιναν ζαχαρούχο νερό επί ένα μήνα με εκείνη πειραματόζωων που έπιναν κανονικό νερό. Τα ποντίκια που έπιναν το ζαχαρόνερο έγιναν υπερκινητικά και η ανάλυση δείγματος ιστού που λήφθηκε από μέρος του εγκεφάλου τους έδειξε αλλαγές στα επίπεδα σχεδόν 300 διαφορετικών πρωτεϊνών.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι τα αναψυκτικά πρέπει να καταναλώνονται αραιά και όχι καθημερινά. «Γι’ αυτό σκεφτείτε το πριν πιείτε» δηλώνει η Jane Franklin.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *