Η σχέση των ονείρων με τους… φόνους

05F65FDD24DD27ECFFE6F0D59EFA7DB2.jpg

  Σας έχει τύχει ποτέ να ξυπνήσετε τρομαγμένοι μέσα στη νύχτα εξαιτίας ενός ονείρου, στο οποίο ο «δολοφόνος»… δεν ήταν άλλος από τον ίδιο σας τον εαυτό;

Μία νέα έρευνα υποστηρίζει, ότι όσοι ονειρεύονται ότι διαπράττουν φόνο, τείνουν να είναι πιο επιθετικοί και εχθρικοί… στον ξύπνιο τους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του LiveScience, ειδικοί στα όνειρα ισχυρίζονται ακόμη, ότι τα άτομα αυτά είναι πιο πιθανό να είναι περισσότερο εσωστρεφή και να μην κοινωνικοποιούνται καλά με τους άλλους.

Ερευνητές από τη Γερμανία ανακάλυψαν επίσης, ότι όσοι βλέπουν όνειρα με φόνους είναι πιο ανοιχτοί στις διαφορετικές εμπειρίες, ενώ σύμφωνα με τους ίδιους, τα όνειρα αποτελούν συχνά προέκταση γεγονότων της πραγματικής ζωής.

Οι εσωστρεφείς μπορεί να «μαζεύουν» μέσα τους αισθήματα εχθρότητας και επιθετικότητας, τα οποία στη συνέχεια υπερβάλλουν στα όνειρά τους, εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Michael Shredl από το ινστιτούτο Central Institute of Mental Health’s sleep στο Μάνχαϊμ της Γερμανίας, μιλώντας στο LiveScience.

Στο πλαίσιο της μελέτης του, ο καθηγητής και η ερευνητική του ομάδα ανέλυσαν τα όνειρα και τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα 443 γερμανών φοιτητών.

Οι φοιτητές θυμόντουσαν κατά μέσο όρο δύο με τρία όνειρα την εβδομάδα.

Περίπου το 19% αυτών έβλεπαν στον ύπνο τους ότι δολοφονούσαν ανθρώπους.

Οι άντρες έτειναν να έχουν πιο συχνά επιθετικά όνειρα σε σχέση με τις γυναίκες, ενώ σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, εκείνοι που έχουν την τάση να ονειρεύονται… δολοφονίες, είναι οι εσωστρεφείς, όσοι εμφανίζουν χαμηλά επίπεδα αβρότητας και όσοι είναι γενικότερα πιο «ανοιχτοί» στη ζωή τους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *