Η προστασία των παιδιών το καλοκαίρι

 
Όσο το πιτσιρίκι σας προσπαθεί να χορτάσει τη θάλασσα, το τρέξιμο κατά μήκος της παραλίας και τα παιχνίδια με το κουβαδάκι του, προστατέψτε το από τις βλαβερές ακτινοβολίες.


Φορέστε του δροσερά ρουχαλάκια: Η καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα του πρέπει να περιλαμβάνει βαμβακερά και ανάλαφρα μπλουζάκια, σορτσάκια ή φορεματάκια που εμποδίζουν την ακτινοβολία να φτάσει στην επιδερμίδα και παράλληλα δεν θα το ζεσταίνουν. Επιλέξτε ανοιχτόχρωμα ρούχα που δεν «τραβούν» τον ήλιο και φυσικά μην παραλείψετε το καπέλο!

Μην ξεχνάτε να του βάζετε συχνά αντηλιακό: Η παιδική επιδερμίδα αφυδατώνεται εύκολα και διαθέτει λιγότερη μελανίνη από αυτήν ενός ενηλίκου, με αποτέλεσμα να είναι πιο ευαίσθητη. Όταν πάτε στην παραλία, κάντε μια πρώτη επάλειψη σε όλο το σώμα μισή ώρα πριν την πρώτη βουτιά και ανανεώνετε κάθε φορά που το παιδί βγαίνει από τη θάλασσα αφού το σκουπίσετε καλά ή κάθε 1-2 ώρες αν παίζει στην αμμουδιά. Επιλέξτε αντηλιακό με δείκτη προστασίας πάνω από 20, ενώ καλό είναι να έχετε προμηθευτεί ειδική αντηλιακή κρέμα ή στικ για τα χείλη του ώστε να μην καούν ή ξεφλουδίσουν. Μη θεωρείτε περιττό το αντηλιακό τις συννεφιασμένες μέρες, αφού οι υπεριώδεις ακτινοβολίες διαπερνούν τα σύννεφα και απειλούν με εγκαύματα. Μετά το μπάνιο ενυδατώνετε το δέρμα του μικρού σας με γαλάκτωμα.

Μην αμελείτε τα ματάκια του! Τα γυαλιά ηλίου (εννοείται κρύσταλλα καλής ποιότητας) είναι απαραίτητα όσο το πιτσιρίκι σας απολαμβάνει το παιχνίδι κάτω από τον καυτό ήλιο. Ειδικά αν έχει ανοιχτόχρωμα μάτια, κάποια πάθηση όπως για παράδειγμα μυωπία ή άλλη ευαισθησία, είναι απολύτως αναγκαία η προστασία τους.

Ελέγξτε τα φάρμακα που παίρνει το παιδί: Στην περίπτωση που ακολουθεί κάποια φαρμακευτική αγωγή, ρωτήστε τον παιδίατρο αν επιτρέπεται να εκτεθεί στον ήλιο, διότι μερικά φάρμακα αυξάνουν την ευαισθησία του δέρματος και το κάνουν πιο ευπαθές.

Πηγή: mybabysworld.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *