Η παχυσαρκία «χτυπά» περισσότερο τα μοναχοπαίδια

30FB3441C69A72F43B247A11F2E1D5F0.jpg

  Το να είναι κάποιος μοναχοπαίδι έχει τα υπέρ έχει και τα κατά του. Ωστόσο, νέα επιστημονικά στοιχεία από το Ινστιτούτο Προληπτικής Ιατρικής του Frederiksberg της Δανίας, δίνουν μια άλλη διάσταση στο να υπάρχει μόνο ένα παιδί σε μία οικογένεια.

Από ανάλυση των στοιχείων για 29.327 παιδιά, φαίνεται ότι εκείνα που δεν έχουν αδέλφια στην οικογένεια διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για εμφάνιση παχυσαρκίας τόσο στην παιδική ηλικία, όσο και στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής τους.

Επίσης, από τα στοιχεία της έρευνας φάνηκε ότι και το τελευταίο παιδί μιας οικογένειας με περισσότερα παιδιά έχει υψηλότερο ρίσκο για παχυσαρκία. Το ζητούμενο είναι να προσδιοριστούν τα αίτια του παραπάνω φαινομένου.

Παρόλα αυτά, γνωρίζουμε σήμερα ότι η παιδική παχυσαρκία αποτελεί ένα πρόβλημα με ολοένα αυξανόμενη συχνότητα στο σύγχρονο πληθυσμό με κύρια αίτιά της:

– Τις κακές διατροφικές συνήθειες των παιδιών.

– Τη μειωμένη φυσική τους δραστηριότητα.

Αυτά είναι τα δύο βασικά σημεία που πρέπει να εστιάσει όλη η στρατηγική τόσο για την πρόληψη, όσο και την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, με έμφαση στο σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *