Η νεότερη τεχνική στην αυξητική στήθους έχει ελληνική υπογραφή

21CDD565A8F019EC168A75E4832C55A6.jpg

  Ξεχάστε τον πόνο, τα σωληνάκια, τις μελανιές. Η καινούρια τεχνική για αυξητική στήθους Non touch-No pain έχει βραβευτεί για την καινοτομία και το χρόνο αποθεραπείας που προσφέρει. Ο πλαστικός χειρουργός Ευάγγελος Κεραμίδας που την υπογράφει, απάντησε στις απορίες μας.

Είστε νέα, θέλετε να αρέσετε-πρώτα στον εαυτό σας και μετά στους άλλους-και να μη νιώθετε τόσο άβολα όταν φοράτε μαγιό ή ρούχα που αναδεικνύουν το ντεκολτέ σας. Το στήθος που ονειρεύεστε είναι 1-2 νούμερα μεγαλύτερο και σίγουρα θα τόνωνε την αυτοπεποίθηση και την θηλυκότητά σας.

Μια νέα μέθοδος στην αυξητική στήθους, η Non touch-No pain, εφαρμόζεται από τα τέλη του 2012 με σκοπό να χαρίσει ένα ελκυστικό ντεκολτέ με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας. Ρωτήσαμε τον πλαστικό χειρουργό, Ευάγγελο Κεραμίδα, για τα χαρακτηριστικά της και τη διαδικασία της επέμβασης.

– Αυτή τη στιγμή η τεχνική αυξητικής Non touch- No pain έχει λάβει βραβείο και εφαρμόζεται διεθνώς. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της;
«Η τεχνική Non touch-No pain αλλάζει τα δεδομένα στο κομμάτι της αυξητικής στήθους. Παρουσιάστηκε πρώτη φορά το στο Διεθνές Συνέδριο Αισθητικής Χειρουργικής στη Γενεύη υπό την αιγίδα της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS). Μέσα σε ένα βίντεο διάρκειας 13′ έγινε η προσπάθεια να περιγραφεί βήμα βήμα με ποιο τρόπο η νέα τεχνική εξασφαλίζει ταχύτερη ανάρρωση, ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου, απουσία παροχετεύσεων στο μαστό και σφιχτών κορσέδων στο στήθος. Όλα τα παραπάνω είναι τα πλεονεκτήματα που την χαρακτηρίζουν και την κάνουν να ξεχωρίζει».

– Με ποιο τρόπο ξεπερνά τα μειονεκτήματα μιας κλασικής αυξητικής στήθους;
«Με την νέα τεχνική οτιδήποτε γνωρίζαμε για την αυξητική στήθους ανήκει στο παρελθόν. Οι σύγχρονες τεχνικές επιτρέπουν στο 90% των ασθενών που έχουν υποβληθεί σε αυξητική στήθους να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες σε 24 ώρες μετά την επέμβαση. Πλέον καμία γυναίκα δεν πονάει για 2-3 εβδομάδες. Επίσης με την καινούρια τεχνική καταργούνται στενοί κορσέδες και επίδεσμοι που σφίγγουν ασφυκτικά το στήθος, σωληνάκια που παροχετεύουν το υγρό από το μαστό, μελανιές σε όλη την περιοχή του στήθους, ενώ καμία ασθενής δεν μένει καθηλωμένη στο κρεβάτι. Η Non touch-No pain προσφέρει αυξητική στήθους με ταχύτερο χρόνο ανάρρωσης και λιγότερο πόνο γιατί δίνουμε βάρος σε τρία επιμέρους στοιχεία: Την προετοιμασία πριν το χειρουργείο, τη διαδικασία της αυξητικής στήθους και την ανάρρωση».

– Τι διαφορετικό γίνεται πριν την αυξητική στήθους;
«Ξεκινώντας από την επίσκεψη της γυναίκας στο ιατρείο, δίνουμε βάρος στον προσεχτικό σχεδιασμό για το είδος και τον όγκο του ενθέματος που θα χρησιμοποιήσουμε. Στην συνάντηση αυτή η ενδιαφερόμενη δεν θα επιλέξει μόνη της τα ενθέματα που θα τοποθετηθούν στο μαστό της. Στην αρχή θα κάνουμε ορισμένες σημαντικές μετρήσεις στο στήθος της, όπως είναι η διάμετρος της θηλής, του μαστού, το πάχος στον άνω πόλο κ.λπ. Με βάση αυτές τις ρυθμίσεις και τη δική της επιθυμία επιλέγονται τα ενθέματα σιλικόνης και καθορίζεται ο τρόπος που αυτά θα τοποθετηθούν στο μαστό. Για παράδειγμα, αν η διάμετρος του ενθέματος είναι μεγαλύτερη από εκείνη του μαστού της, το ένθεμα δεν είναι κατάλληλο και θα της το πούμε γιατί το αποτέλεσμα δεν θα δείχνει φυσικό. Στην συνέχεια θα δοκιμάσει ορισμένα ενθέματα σε διαφορετικά μεγέθη μέσα από ένα αθλητικό σουτιέν, ώστε να έχει μια ιδέα για το πώς περίπου θα δείχνει το στήθος της μετά το χειρουργείο».

– Ποια είναι η χειρουργική διαδικασία της τεχνικής Non touch- No pain;
«Η φιλοσοφία της τεχνικής Non touch-No pain βασίζεται στην πεποίθηση πως όσο λιγότερο τραυματίζουμε τους ιστούς κατά τη διάρκεια του χειρουργείου τόσο λιγότερη αιμορραγία έχουμε. Αυτό είναι και το απλό μυστικό της μεθόδου που οδηγεί σε καλύτερη και ταχύτερη ανάρρωση. Χρησιμοποιούμε, λοιπόν, ειδικά σχεδιασμένα εργαλεία για να προετοιμάσουμε τη θήκη όπου θα μπει το ένθεμα της σιλικόνης στον μαστό τελείως ατραυματικά. Σε αυτή την τεχνική πάγια αρχή μας είναι να αποφεύγουμε τη χρήση των δαχτύλων μας για την παρασκευή της θήκης γιατί μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη κάκωση ή αιμορραγία στους ιστούς με επακόλουθο τον έντονο πόνο ή την αργή ανάρρωση μετεγχειρητικά. Χάρη στα εργαλεία δεν χάνεται σχεδόν καθόλου αίμα κατά την διάρκεια του χειρουργείου και ελαχιστοποιείται η οποιαδήποτε κάκωση στους ιστούς. Ελάχιστο χειρουργικό τραύμα σημαίνει πολύ μικρός πόνος μετά την επέμβαση και περιορισμός των εκχυμώσεων (μελανιές) σε μεγάλο βαθμό».

– Πόσο πιο σύντομος είναι ο χρόνος ανάρρωσης;
«Χάρη στην ατραυματική τεχνική στην αυξητική στήθους δεν υπάρχουν παροχετεύσεις (σωληνάκια) στον μαστό ούτε κορσέδες στο στήθος, ούτε περιορισμοί στις κινήσεις των χεριών. Η γυναίκα μπορεί να σηκώσει τα χέρια της ψηλά αμέσως μετά την επέμβαση. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την άψογη αναισθησιολογική κάλυψη μειώνουν τις πιθανότητες η γυναίκα να νιώσει ναυτία μετά το χειρουργείο.

Επίσης, η ακρίβεια στις χειρουργικές κινήσεις και η έλλειψη τραυματισμού στους ιστούς της επιτρέπουν να επιστρέψει στο σπίτι της με ασφάλεια 6 ώρες μετά την επέμβαση. Την ίδια μέρα μπορεί να πάει για φαγητό, ενώ σε 2-3 μέρες να οδηγήσει».

– Υπάρχουν επιπλοκές που πρέπει να προσέξει μια γυναίκα;
«Η μέθοδος Non touch-No pain έχει πραγματοποιηθεί με ασφάλεια σε τουλάχιστον 1.350 ασθενείς. Επιπλέον, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, η τεχνική αυτή μειώνει τόσο τις άμεσες όσο και τις μακροπρόθεσμες επιπλοκές που ίσως εμφανιστούν μετεγχειρητικά. Στο 11ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής που έγινε στην Ρόδο τα αποτελέσματα ανάλυσης σε 1.350 αυξητικές στήθους έδειξαν ότι με την τεχνική Non touch-No pain τα αιματώματα ήταν 0,05 %, οι φλεγμονές 0 %, και ο σχηματισμός της ρικνωτικής κάψας 0,4 %, δηλαδή πολύ λιγότερα σε σχέση με εκείνα παλαιότερων τεχνικών».

Info

Η τεχνική φέρει την υπογραφή του Ευάγγελου Κεραμίδα και συνδυαστικά με τη Μυοδιαχωριστική Τεχνική Διπλού Επιπέδου (Dual Plane) την οποία επίσης παρουσίασε ο ίδιος, έλαβε το 3ο βραβείο ανάμεσα σε 500 εργασίες στο 14ο Διεθνές Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής στο Βερολίνο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από αυξητική στήθους πριν και μετά το χειρουργείο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Κεραμίδα Ευάγγελο, πλαστικό χειρουργό, τηλ. επικοινωνίας: 210.68.10.490, ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.keramidasevangelos.gr.

avr2.jpg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *