Η μηνιγγίτιδα «χτύπησε» την 19η αμερικάνικη πολιτεία

 
Η επιδημία μηνιγγίτιδας, η οποία προκλήθηκε από μολυσμένες ενέσεις στεροειδών, εξαπλώθηκε χθες και στο Ρόουντ Άιλαντ, την 19η κατά σειρά αμερικάνικη πολιτεία, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.


Μόνο τέσσερις από τις 23 πολιτείες που έκαναν χρήση των ενέσεων δεν έχουν αναφέρει κρούσματα μυκητιασικής μηνιγγίτιδας, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Οι τέσσερις πολιτείες οι οποίες δεν έχουν αναφέρει ούτε ένα κρούσμα μηνιγγίτιδας είναι η Καλιφόρνια, η Νεβάδα, η Δυτική Βιρτζίνια και το Κονέκτικατ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της νόσου, περιλαμβανομένου εκείνου στο Ρόουντ Άιλαντ, έφθασε χθες στα 347 ανά τις ΗΠΑ, αυξήθηκε δηλαδή κατά δέκα από το Σάββατο.

Οι μολυσμένες ενέσεις στεροειδών για τη θεραπεία των πόνων της πλάτης παρασκευάστηκαν από την εταιρεία «New England Compound Center» (NECC), η οποία εδρεύει στη Μασαχουσέτη και βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών ερευνών.

Οι αρμόδιες αρχές έχουν ανακοινώσει ότι οι εγκαταστάσεις της εταιρείας κοντά στη Βοστόνη δεν τηρούσαν τους κανόνες υγειονομικής προστασίας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *