Η μεταφορά του HPV σε άλλα μέρη του σώματος

50F15E7C2CA7E96394744D132727404D.jpg

  Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που φέρουν τον ιό HPV μπορούν χωρίς να το θέλουν να τον μεταφέρουν σε άλλα μέρη του σώματός τους.

Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων προκαλεί τα γνωστά κονδυλώματα ενώ ορισμένα στελέχη του συσχετίζονται με τον καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας. Ανήκει στις σεξουαλικά μεταδιδόμενες νόσους.

Από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα φάνηκε ότι εκείνες οι οποίες εμπλέκονταν σε σεξουαλικές πρακτικές που επέτρεπαν την μεταφορά του ιού από τα γεννητικά όργανα τους στο στόμα τους είχαν και τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν μολυνθεί και στο στόμα από τον ιό. Σύμφωνα με τους ερευνητές οι εν λόγω γυναίκες ήταν ήδη φορείς του ιού.

Την έρευνα διεξήγαγε η διδακτορική φοιτήτρια Natalie Kelso από το Κολέγιο Δημόσιας Υγείας και Ιατρικών Επαγγελμάτων του Πανεπιστημίου της Φλόριντα.

Ερωτήθηκαν περισσότερες από 1000 φοιτήτριες για τις σεξουαλικές τους συνήθειες και εξετάστηκαν για τυχόν μόλυνση στη στοματική κοιλότητα από τον ιό HPV.

Σύμφωνα την Natalie Kelso το 2% είχαν μολυνθεί στο στόμα από τον ιό HPV και το 16% είχαν εμπλακεί σε πρακτικές που μπορούσαν να οδηγήσουν σε μετάδοση του ιού από το ένα μέρος του σώματός τους στο άλλο.

Να σημειωθεί ότι ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός όγκων που εντοπίζονται γύρω από τις αμυγδαλές και στο πίσω μέρος της γλώσσας αποδίδονται στη μόλυνση της στοματικής κοιλότητας από τον ιό HPV.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο Συνέδριο της Aμερικανικής Ένωσης Δημόσιας Υγείας που διεξήχθη στη Βοστόνη των Η.Π.Α.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *