Η μαγειρική σόδα βελτιώνει την απόδοσή σας

CB79A02790509C7C45BBD3C55204F671.jpg

  Η μαγειρική σόδα είναι ένα αλκαλικό άλας που καθυστερεί τη μυϊκή κόπωση, εξουδετερώνοντας την περίσσεια των κατιόντων Η+ (ένδο-κυτταρική οξέωση), λόγω συσσώρευσης γαλακτικού οξέος, μεγιστοποιώντας έτσι την παραγωγή δύναμης και παρατείνοντας το χρόνο, έως την εξάντληση.

Σε ποια αθλήματα φαίνεται να βοηθά:

1. Σε αθλήματα υψηλής έντασης που διαρκούν (1 έως 7 λεπτά) – τρέξιμο (100 έως 400 μέτρα), κολύμβηση (100 έως 400 μέτρα)

2. Σε αθλήματα αυξημένης έντασης που διαρκούν από 30 έως 60 λεπτά – κυρίως αθλήματα ταχύτητας και δύναμης

3. Σε αθλήματα που περιλαμβάνουν μικρά χρονικά διαστήματα, μέγιστης δύναμης και ταχύτητας, ενώ μεσολαβούν μικρά διαλείμματα ανάπαυσης-επαναλαμβανόμενα ποδηλατικά sprint

4. Σε αθλήματα παρατεταμένης διαλειμματικής άσκησης–ποδόσφαιρο, μπάσκετ

Σύσταση δοσολογίας: 300 mg / kg σωματικού βάρους, περίπου 90 λεπτά πριν από την άσκηση.

Οι παρενέργειες που έχουν αναφερθεί στη βιβλιογραφία μπορεί να αφορούν κυρίως γαστρεντερικές διαταραχές, ωστόσο σε κάθε περίπτωση πριν προβείτε στη χρήση της, για λόγους φυσικά εκτός μαγειρέματος, απαραίτητη είναι η καθοδήγηση του ειδικού.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *