Η κίνηση…παχαίνει

lovehandle-main_full.medium.jpg

Τελικά δεν είναι μόνο η ζάχαρη και το πρόχειρο φαγητό που συμβάλλουν στο σχηματισμό αυτής της απεχθούς στρώσης λίπους γύρω από το σώμα μας… Σύμφωνα με τους ερευνητές αν μένουμε κοντά σε… αυτοκινητόδρομο, είναι πιο πιθανό να αποθηκεύουμε λίπος στην κοιλιά.

Όπως επισημαίνουν εκτός από τους παραδοσιακούς μέχρι σήμερα τρόπους για να παχύνει κανείς υπάρχει κι ένας ακόμη – λιγότερο απολαυστικός. Αυτός είναι ο θόρυβος από την κίνηση στους δρόμους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το να μένει κανείς κοντά σε αυτοκινητόδρομο ή σε αεροδρόμιο ίσως να συμβάλλει στη συσσώρευση έξτρα λίπους γύρω από τη μέση.

Ελβετοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που κατοικούν σε περιοχές με έντονο θόρυβο από τα αυτοκίνητα, τα τρένα ή τα αεροπλάνα είχαν 25% περισσότερες πιθανότητες να αποθηκεύουν λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.

Μάλιστα, η πιθανότητα να έχει κανείς λίπος στο στομάχι αυξανόταν για κάθε έξτρα είδος θορύβου στον οποίο εκτιθέμεθα. Ουσιαστικά, ο θόρυβος από την κίνηση στους δρόμους ή από τα αεροπλάνα αυξάνει τα επίπεδα τους στρες, ενθαρρύνοντας το λίπος να συγκεντρωθεί γύρω από τη μέση.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *