Η ηλεκτρική διέγερση μπορεί να θεραπεύσει διάφορες παθήσεις

15A9BAC7FC31485034293728AAB19FCB.jpg

  Πολλές μελέτες τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι η ηλεκτρική διέγερση μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους με διαφορετικούς τύπους ασθενειών και παθολογικών καταστάσεων.

Κινητικά προβλήματα

Ηλεκτρική διέγερση βοήθησε έναν παραπληγικό άνδρα στις ΗΠΑ που είχε πέσει θύμα τροχαίου ατυχύματος και παρέμενε επί χρόνια στο αναπηρικό καροτσάκι, να σηκωθεί χωρίς να υποβαστάζεται και να παραμείνει όρθιος χωρίς βοήθεια έως και τέσσερα λεπτά, χάρη στη συνεχή άμεση επισκληρίδιο ηλεκτρική διέγερση του νωτιαίου μυελού του.

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Η ηλεκτρική διέγερση μιας μυϊκής βαλβίδας του οισοφάγου, όπως ανακοινώθηκε στην πρόσφατη Επιστημονική Συνάντηση του Αμερικανικού Κολεγίου Γαστρεντερολογίας στο Λας Βέγκας, NV, έδειξε ελπιδοφόρα αποτελέσματα στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Προβλήματα κατάποσης μετά από εγκεφαλικό

Η διακρανιακή ηλεκτρική διέγερση με παροχή συνεχούς ρεύματος, αποδείχτηκε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα της δυσφαγίας, δηλαδή τις διαταραχές της κατάποσης που συνήθως εμφανίζονται μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Προβλήματα εγκεφαλικής επεξεργασίας των αριθμών

Η ηλεκτρική διέγερση του εγκεφάλου μπορεί να βελτιώσει τις μαθηματικές δεξιότητες και επιδόσεις ενός ατόμου για τουλάχιστον έξι μήνες από την εφαρμογή της μεθόδου και χωρίς να επηρεάσει άλλες γνωστικές λειτουργίες. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η θεραπεία θα μπορούσε να βοηθήσει τουλάχιστον 1 στα 5 άτομα με μέτριες έως σοβαρές αριθμητικές ειδικές ανάγκες, καθώς και εκείνους που έχουν χάσει τις αριθμητικές δεξιότητες τους μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο ή εκφυλιστική ασθένεια.

Πόνος

Ηλεκτρική διέγερση χρησιμοποιείται επιτυχώς για την ανακούφιση από τον πόνο. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια, έχουν αποδείξει ότι ακόμη και χαμηλού επιπέδου ηλεκτρική διέγερση του εγκεφάλου μπορεί να μειώσει σημαντικά την ένταση διαφόρων τύπων πόνου.

Πηγή: healthpress.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *